Hvad er fondant, eller marshmallows fondant (MMF), sugarpaste eller sukkerdej som nogle også kalder det? Det er den gængse betegnelse for denne fleksible og modellervoks lignende glasur der bruges til kageovertræk, kage pynt. Fondant kendetegnes ved at være super let at arbejde med, det er fleksibelt og samtidig er det rimelig billigt. 

Fondant kan rulles tyndt ud og bruges som kageovertræk, fondant pynt, det kan udstikkes i alle mulige former (køb udstikkere her) og det kan modelleres til fondant blomster, fondant dyr og andre fondant figurer

Det findes også i alle regnbuens farver og der findes utallige producenter, som f.eks. Odense marcipan og wilton. Og kan du ikke finde lige den farve du ønsker kan du selv blande det ved at bruge pastafarver. Det kan være man ønsker en helt speciel farve, at man vil ramme en yndlingsfarve, så det ikke sikkert det lige kan findes.

Tænker du hvor kan man købe fondant?

Jeg kan anbefale at du køber dit fondant hos www.bagetid.dk, de har mange forskellige farver og flere forskellige leverandører af fondant. Det er billigt fondant, det leveres normalt indenfor 1-2 dage og de giver 90 dages returret.

Fondant koster fra 34,95 og op

Brug meget gerne linket herunder til dit næste fondant køb, på den måde støtter du min blog uden det koster dig ekstra.

Sådan bruger du færdig fondant

Start med at ælte fondanten godt igennem med hænderne, varmen fra dine hænder hjælper med at gøre fondanten blød og mere medgørlig, husk at vaske dine hænder rigtig godt så du ikke ælter bakterier med. Så kan du bruge en kagerulle eller en rullepind sammen med lidt hvid maizena til at udrulle fondanten på eks. en silikonemåtte, bagepap.

Husk at starte med at ælte den godt igennem – så bliver den lettere at arbejde med, på grund af varmen fra hænderne og når den bliver blød fjernes eventuelle revner og sprækker.

For at kunne overtrække en rund kage med en diameter på 25 cm eller en firkantet kage på 20 x 20 cm skal du bruge ca 500 gr fondant

Når du er færdig med at arbejde med fondanten, hærder den uden at revne.

Tænker du hvordan laver man fondant?

Hvis du er frisk på selv at lave fondant, så tjek min hjemmelavet fondant opskrift.

Der har jeg også samlet en masse inspiration og billeder. Ellers tjek opskriften herunder

Fondant
Fondant
Print Recipe
Fondant opskrift, eller MMF opskrift (marshmallows fondant opskrift). Lav selv fondant med denne opskrift og er dit svar på hvordan laver man fondant.
Antal personer Forberedelses tid
500 gr 5 minutter
Tilberedningstid
15 minutter
Antal personer Forberedelses tid
500 gr 5 minutter
Tilberedningstid
15 minutter
Fondant
Fondant
Print Recipe
Fondant opskrift, eller MMF opskrift (marshmallows fondant opskrift). Lav selv fondant med denne opskrift og er dit svar på hvordan laver man fondant.
Antal personer Forberedelses tid
500 gr 5 minutter
Tilberedningstid
15 minutter
Antal personer Forberedelses tid
500 gr 5 minutter
Tilberedningstid
15 minutter
Ingredienser
Antal personer: gr
Instruktioner
  1. Klip skumfiduserne i små stykker
  2. Kom dem i en skål med vand og olie
  3. Det smeltes i ca 30 sekunder (må IKKE blive mørke)
  4. Rør det sammen
  5. Varm det igen, så det er smeltet helt
  6. Kom farve i (hvis det ønskes)
  7. Bland flormelis i og ælt sammen til konsistensen minder om modellervoks

Her på siden får du svar på hvor kan man købe det, hvordan laver man det, hvordan farver man det, hvordan laver man blomster i det, hvordan laver man dyr og andre figurer i det, samt et link til en opskrift med skumfiduser.

Syntes du der er noget der mangler, eller har du forslag til siden, så smid en kommentar og hjælp mig med at gøre siden endnu bedre.

Fondant fra Odense marcipan

Odense marcipan laver mange utroligt lækre ting til den søde tand når vi snakker kager, at bage eller desserter.

De har en masse af farvet fondant at vælge imellem hvis man ikke selv har lyst at stå og farve og prøve at ramme lige den nuance man ønsker.

Herunder kan du se en masse farver fra odense marcipan, der endda en med chokoladesmag

Fondant elfenbenshvid Fondant gul Fondant hvid Fondant lyseblå Fondant lys pink Fondant med chokoladesmag Fondant mørkeblå Fondant mørkelilla Fondant pink Fondant rød Fondant sort Grøn fondant

Så er det jo bare at vælge hvilken farve kagen skal have, og ellers kan man jo sagtens købe den hvide og bruge pastafarve til at ramme det man ønsker.

Farvning af Fondant

Dette er faktisk ret nemt når bare man ved hvad man skal gøre. Og kender man til det grundlæggende farveprincipper kommer man langt med selv få pastafarver.

Men her kommer lige nogle nemme tips til hvordan du farver din fondant.

Du skal bruge noget til at tage din farve med, det skal være sterilt så din farve holder meget længere. Du kan f.eks. bruge tandstikker, og tage en ny hver gang du tager farve, eller tage lidt over på en ske / underkop og tage derfra istedet for direkte fra farven.

Så stikker du lidt farve af gangen i din fondant, og så arbejder du dig frem stille og roligt. Det er klart det bedste når du ikke har prøvet det før, for det kan hurtigt gå fra en eks. lys grøn til en mørk grøn.

Når du ælter det sammen skal du gøre det med bløde tryk, da du ellers kan risikere at få luftbobler ind i din fondant.

Føler du det begynder at klistre til bordet, så brug noget hvid Maizena til at drysse ud på bordet, men ikke for meget da det kan være med til at tørre fondanten, og hvis den bliver for tør så risikerer du at den revner senere.

Ælt kun til du har ca. den farve du ønsker, og lad det så hvile i en lufttæt beholder, eller en tæt frysepose i ca 20-30 minutter, da farven godt kan ændre sig lidt efter kort tid.

About The Author

Manden bag Gode Apps til Børn og blogger

Jeg er far til 2 piger. Smilla fra August 2009 og Sienna fra Februar 2013. Jeg leder altid efter nye apps til mine piger. Jeg foretrækker apps der ikke bare underholder, men også har en form for læringsværdi. Jeg bruger både Android og IOS, men de fleste apps bliver testet på Ipad eller iPhone.

Related Posts

One Response

Leave a Reply