Mexican Train - Domino 04 - spillet er igang

Mexican Train – et moderne domino spil

Mexican train er en moderne videreudvikling af det klassiske domino. Og som jeg har kunnet læse mig til, blandt nogle af de mest populære domino varianter der findes pt.

Spillet går i alt sin simpelhed ud på at komme af med alle sine brikker først så man i hver runde får MINDST antal point.

Hver spiller skal bygge og planlægge sit eget spor, eller tog som det kaldes her. Alle spilledere starter deres mexikanske tog fra centrum hvor der ligger en dobbelt spillebrik, en startbrik – man starter med en dobbelt 12’er, og runden efter spiller med en dobbelt 11’er og så videre…

Det sjove ved Mexican train

For at kunne komme i gang skal man som i det klassiske domino have en brik der passer til startbrikken, og så gælder det om at have planlagt sit tog det bedste man kan.

MEN, her begynder det sjove så… for har man en dobbelt brik selv, kan man dele sit tog, og derved skabe flere muligheder for at komme af med sine brikker. Og når man lægger en dobbelt brik f.eks. en dobbelt 6’er, skal man selv lægge en 6’er til i den ene side, og så skal næste spiller lægge en 6’er brik til på den anden side.

På den måde kan modspillerne være nødsaget til at tage en brik fra deres fine plan og man har på den måde mulighed for at stikke en kæp i deres hjul.

Kan man ikke lægge en brik til ens eget tog, eller når en modspiller splitter deres tog, er man tvunget til at sætte en togbrik på hvilket åbner op for at alle andre også kan komme af med deres brikker på dit tog.

Og her er det smart, for har ens modstandere f.eks. brikker med mange prikker, eller brikker der ikke passer i ens plan, kan man komme af med dem her.

Mexican Train - Domino 03 - opstillede brikker fra spiller Mexican Train - Domino 05 - et split Mexican Train - Domino 06

Hvordan slutter Mexican train

Mexican train slutter når en spiller har lagt sin sidste brik, og så skal alle andre tælle prikkerne på deres resterende brikker sammen.

Det gør man så i X antal runder, evt helt ned til den blanke dobbeltbrik og så tæller man sammen for at se hvem der har fået færrest point.

Man skal dog huske en lille ting: når man kun har en brik tilbage skal man banke den i bordet 2 gange, så modstanderne ved at nu er det ved at være lige op over… fuldstændig ligesom i UNO – et spil som også er spillet utallige gange herhjemme

Mexican Train - Domino 01 - kassen Mexican Train - Domino 02- tog

Kan mexican train anbefales

Det kan helt klart anbefales. Vi syntes alle 4 at det er et sjovt spil… Sienna som lige er blevet 8 har dog lidt svært ved at holde sig fanget i det, og hun har kun spillet med et par runder af gangen før hun hellere ville noget andet.

Vi testede det også med pigernes farmor og farfar der lige var forbi, og de syntes også det var et rigtig sjovt spil. Faktisk er planen at de vil spille det med deres venner i en wii klub de har.

Det gode er at man i mexican train, i hvert fald i den version vi har købt, kan være helt op til 8 spillere eller ned til 2 spillere.

Mexican Train – et moderne domino spil
Underholdning
100
Holdbarhed
100
Brugeranmeldelser2 stemmer
99
Fordele
Fra 2 til 8 spillere
100
Jeg købte det her