Dixit - så skal der associeres - Dansk spillekort 01

DIXIT assoiationsspil

Dixit er et assoiationsspil der kan spilles af hele familien, vi har spillet det både med venner, vores børn samt venner og børn. Selv Sienna synes det er sjovt.

Spillet består af en masse flotte kort, der har sjove, skæve, underlige og anderledes men rigtig flotte illustrationer på. Desuden består Dixit af kanin brikker og kassen som også er spillepladen.

Dixit - kasse Dixit - spilleplade og kasse i et

Hvad går Dixit ud på

Det går ud på først at få 30 point – men måden man får point med skal man lige have tungen lige i munden de første par gange.

Man spiller det ved på skift at være fortæller. Fortælleren skal ud fra et af de kort han/hun har på hånden, fortælle et ord, en historie, nynne, synge, danse eller hvad man har lyst til – og her bliver det så spændende – for det skal være noget der er så svært at ikke alle gætter fortællerens kort, men heller ikke så let at alle gætter det.

Når fortælleren har gjort dette, lægges kortet på bordet med billedsiden nedaf. Så bliver det medspillernes tur – de skal alle vælge et kort, af dem de har på hånden, de tænker passer bedst på fortælleres udmelding, og lægge det kort også med billedsiden nedaf. Når alle har gjort dette, blandes kortenen af fortælleren og de lægges op på en række.

Nu gælder det så om at gætte hvilket kort der var fortællerens.

Det sjove ved Dixit

Og her kommer det sjove ved Dixit, for når alle kortene ligger ned og man kan se kortene, så kan man sammenligne tanker og associationer og på den måde få lidt et indblik i hvordan de andre spillere tænker.

Når man så har set på dem, uden at snakke om dem, skal alle på nær fortælleren gætte på hvilket kort der er fortællerens. Dette gøres ved at bruge nogle brikker med numre på, så alle kan afløre hvilket kort de har stemt på, samtidigt.

Og så er det sjovt at se om der nogle der har lagt et kort, der bedre viser fortællerens udmelding. Og så kommer man til point optællingen, men det kan i læse i reglerne hvis i køber det. Vi plejer efter optællingen lige kort at vende nogle af kortene for lige at høre om hvorfor man valgte netop det kort eller hvad der var tanken bag.

Flotte illustrationer i Dixit

De er altså super hyggelige mange af illustrationerne i spillet… og der findes også en efterfølger Dixit Odyssey, det har vi klart overvejet også at få fat i – men jeg ved ikke om det er bedre eller bare andre illustrationer.

Her kan du se nogle af kortenen fra Dixit.

Dixit - så skal der associeres - kort Dixit - så skal der associeres - spil oversigt Dixit - så skal der associeres - klar til at stemme

Sjovt at det faktisk har eksisteret i mere end 10 år og jeg har aldrig hørt om det… det fik tilbage i 2011/12 juryens specialpris.

Det er klart et spil der er værd at se nærmere på og som supplement til en brætspilsglad familie.

DIXIT assoiationsspil
Underholdning
100
Holdbarhed
95
Brugeranmeldelser1 Stem
97
Fordele
Kan spilles af børn og voksne sammen
100
Her købte jeg Dixit