Registrer
Et kodeord vil blive e-mailet til dig.

Hjemmelavet fondant er faktisk ret nemt at lave, det smager godt, er billigt og så har du fuld kontrol over hvilke farver du ønsker den skal have. Man kan også vælge at købe den færdige fondant i de farver man skal bruge, eller købe i hvid og så farve det selv, men hvis man alligevel roder sig ud i at farve selv, så kan man lige så godt gå hele vejen og lave hjemmelavet fondant.

Fondant opskrift på Hjemmelavet Fondant:

Fondant Princess Rainbow cake
Hjemmelavet fondant
Print Recipe
Super nem opskrift på hjemmelavet fondant.
Antal personer Forberedelses tid
500 gr 5 minutter
Tilberedningstid
15 minutter
Antal personer Forberedelses tid
500 gr 5 minutter
Tilberedningstid
15 minutter
Fondant Princess Rainbow cake
Hjemmelavet fondant
Print Recipe
Super nem opskrift på hjemmelavet fondant.
Antal personer Forberedelses tid
500 gr 5 minutter
Tilberedningstid
15 minutter
Antal personer Forberedelses tid
500 gr 5 minutter
Tilberedningstid
15 minutter
Ingredienser
Antal personer: gr
Instruktioner
  1. Klip skumfiduserne i små stykker
  2. Kom dem i en skål med vand og olie
  3. Det smeltes i ca 30 sekunder (må IKKE blive mørke)
  4. Rør det sammen
  5. Varm det igen, så det er smeltet helt
  6. Kom farve i (hvis det ønskes)
  7. Bland flormelis i og ælt sammen til konsistensen minder om modellervoks
Recipe Notes

Det gør det nemmere:
Brug et silikoneunderlag
En slip let kagerulle


Haribo Skumfiduser til hjemmelavet Fondant

Hvordan laver man fondant

Klip skumfiduserne i små stykker og kom dem i en skål sammen med vand og olie. Det skal smeltes og det kan gøres over vandbad (tager lidt tid, men der fuld kontrol over det) eller i mikrobølgeovn i ca 30 sekunder (går hurtigt, og skumfiduserne må IKKE blive mørke). Bagefter skal der skal røres grundigt rundt, inden den sættes i mikrobølgeovnen igen. Fondanten må ikke boble, da det giver luftbobler.

Når skumfiduserne er smeltet helt, kan man røre farve i så du får den farve du ønsker. Herefter røres flormelis i til fondanten har en blød og let klistret konsistens, lidt som modellervoks.

Nu skal fandanten æltes godt og grundigt, for at den ikke klistrer fast på bordet kan du strø flormelis eller i nødtilfælde noget maizena ud, bare ikke for meget.

Put fondanten i en lufttæt pose på køkkenbordet eller i et skab, sætter du den i køleskabet begynder den at blive hård, og så den ikke til at arbejde med.

TIPS til hjemmelavet Fondant

Jeg vil anbefale at man skaffer sig en lille stykke voksdug eller et silicone underlag til at rulle fondanten ud på. Så slipper man for at hele bordpladen er drysset med flormelis. Og sammen med en slip let plastik kagerulle så er man godt kørende.

Farvning af hjemmelavet fondant

Hjemmelavet Fondant HULK figurTil farvning af fondant kan man godt bruge alm. frugtfarve, men farverne bliver ikke så klare og det gør fondanten klistret, hvis de blandes i den færdige fondant.

Brug i stedet pastafarver. Det kan købes i Panduro men er lidt dyre, så står du ikke lige og mangler det, vil jeg anbefale du køber det online. F.eks. her hos bagetid.dk

 

Opbevaring af en kage med Fondant

Hjemmelavet Fondant hjerte pyntEn fondantovertrukket kage skal opbevares udækket. Hvis den endelig skal dækkes, så vælg en papkasse, hvor pappet ikke rører kagen.
Og alle kager med flødefyld skal selvfølgelig i køleskabet :o)

 

 

Nem hjemmelavet fondant

Hjemmelavet Fondant i poserDenne opskrift på nem hjemmelavet fondant, er nem at gå til, og resultatet er super.

Men virker det uoverskueligt at lave din egent fondant, så tjek Bagetids udvalg af fondant her

 

 

Farvning af Hjemmelavet Fondant

Dette er faktisk ret nemt når bare man ved hvad man skal gøre. Og kender man til det grundlæggende farveprincipper kommer man langt med selv få pastafarver.

Men her kommer lige nogle nemme tips til hvordan du farver din hjemmelavede fondant.

Du skal bruge noget til at tage din farve med, det skal være sterilt så din farve holder meget længere. Du kan f.eks. bruge tandstikker, og tage en ny hver gang du tager farve, eller tage lidt over på en ske / underkop og tage derfra istedet for direkte fra farven.

Så stikker du lidt farve i af gangen, og så arbejder du dig frem stille og roligt. Det er klart det bedste når du ikke har prøvet det før, for det kan hurtigt gå fra en eks. lys grøn til en mørk grøn.

Når du ælter det sammen skal du gøre det med bløde tryk, da du ellers kan risikere at få luftbobler.

Føler du det begynder at klistre til bordet, så brug noget hvid Maizena til at drysse ud på bordet, men ikke for meget da det kan være med til at tørre fondanten, og hvis den bliver for tør så risikerer du at den revner senere.

Ælt kun til du har ca. den farve du ønsker, og lad det så hvile i en lufttæt beholder, eller en tæt frysepose i ca 20-30 minutter, da farven godt kan ændre sig lidt efter kort tid.

Fondant opskrift

På denne siden finder du en nem opskrift på fondant, den står længere oppe på siden, og der står også en fremgangsmetode. Følger du denne fondant opskrift, bliver du klar til at lave lækre kager med fondant på.

Variation: Omkring 100 gr. af flormelisen erstattes med kakaopulver, det giver en flot brun farve, og smager fantastisk.

Rigtig god fornøjelse.

Hvad er fondant

Hvad er fondant eller marshmallow fondant (MMF), sugarpaste eller sukkerdej som nogle også kalder det? Det er den gængse betegnelse for denne fleksible og modellervoks lignende glasur der bruges til kageovertræk, kage pynt. Det kendetegnes ved at være super let at arbejde med, det er fleksibelt og samtidig er det rimelig billigt. 

Fondant kan rulles tyndt ud og bruges som kageovertræk, pynt, det kan udstikkes i alle mulige former (køb udstikkere her) og det kan modelleres til fondant blomster, fondant dyr og andre figurer

Det findes også i alle regnbuens farver og der findes utallige producenter, som f.eks. Odense marcipan og wilton. Og kan du ikke finde lige den farve du ønsker kan du selv blande det ved at bruge pastafarver. Det kan være man ønsker en helt speciel farve, at man vil ramme en yndlingsfarve, så det ikke sikkert det lige kan findes.

Når man taler hjemmelavet er det smeltede skumfiduser blandet med flormelis. Det bruges ofte til at dekorere kager med, og så er det langtidsholdbart, så pynten kan laves flere uger i forvejen.

Tænker du hvor kan man købe fondant?

Jeg kan anbefale at du køber det hos www.bagetid.dk, de har mange forskellige farver og flere forskellige leverandører. Det er billig fondant, det leveres normalt indenfor 1-2 dage og de giver 90 dages returret.

Og så koster det fra 34,95 og op

Brug meget gerne linket herunder til dit næste fondant køb, på den måde støtter du min blog uden det koster dig ekstra.

Sådan bruger du færdig fondant

Start med at ælte fondanten godt igennem med hænderne, varmen fra dine hænder hjælper med at gøre fondanten blød og mere medgørlig, husk at vaske dine hænder rigtig godt så du ikke ælter bakterier med. Så kan du bruge en kagerulle eller en rullepind sammen med lidt hvid maizena til at udrulle fondanten på eks. en silikonemåtte, bagepap.

Husk at starte med at ælte den godt igennem – så bliver den lettere at arbejde med, på grund af varmen fra hænderne og når den bliver blød fjernes eventuelle revner og sprækker.

For at kunne overtrække en rund kage med en diameter på 25 cm eller en firkantet kage på 20 x 20 cm skal du bruge ca 500 gr

Når du er færdig med at arbejde med fondanten, hærder den uden at revne.

Så er det jo bare at vælge hvilken farve kagen skal have, og ellers kan man jo sagtens købe den hvide og bruge pastafarve til at ramme det man ønsker.

Hjemmelavet Fondant blomster og anden inspiration

Hjemmelavet fondant blomst

Hjemmelavet Fondant blomster guide

Hjemmelavet Fondant Hello kittyHjemmelavet Fondant rose guide

Hjemmelavet Fondant minionsHjemmelavet Fondant angry birds pigsHjemmelavet Fondant alice i eventyrland

 

 

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

About The Author

Manden bag Gode Apps til Børn og blogger

Jeg er far til 2 piger. Smilla fra August 2009 og Sienna fra Februar 2013. Jeg leder altid efter nye apps til mine piger. Jeg foretrækker apps der ikke bare underholder, men også har en form for læringsværdi.Jeg bruger både Android og IOS, men de fleste apps bliver testet på Ipad eller iPhone.

Related Posts

16 Responses

  1. Henriette Vestergaard

    I stedet for skumfiduser har vi brugt husblas smeltet sammen med lidt smør og vand og æltet sammen med flormelis

    Svar
  2. Anna

    Hey, jeg skal bage en kage som skal have 22 cm i diameter og være 10 cm høj (Den skal pyntes som en studenterhue, så jeg skal have lidt fondant i overskud) Tror du jeg kan nøjes med en enkelt portion?
    God opskrift!

    Svar
    • René Høj

      Hej Anna

      Alt efter hvor tyndt du ruller det så skulle det godt kunne dække, men jeg tror jeg ville lave halvanden portion, så har du også til skyggen og den farvede del rundt 🙂

      Send mig gerne et billede af det færdige resultat.

      Pøj pøj med det.

      Og tak!

      Svar
  3. Dorthe kjærgård

    Den opskrift på fondant du laver her, kan den også bruges til at lave blomster af ??

    Svar
    • René Høj

      Hej Dorthe, ja det kan du sagtens, det bare et spørgsmål om at ramme den konsistens du bedst kan lide at arbejde med.

      Svar
    • René Høj

      Hej Dorthe

      Jeg har lige fundet et par billeder der viser hvordan man laver blomster med hjemmelavet fondant.

      Og lidt anden inspiration 😉

      Svar
  4. Dorthe Kjærgård

    hej René
    mange tak for dine svar og info billeder
    nu har jeg noget at kigge efter når jeg går igang med fødselsdags kage og studenter kage. jeg må jo prøve mig frem, da det er første gang at jeg skal prøve det
    hilsen Dorthe

    Svar
  5. Rania

    Hej kan man bruge andet ens husblas til hjemmelavet fondant
    det skalikke være noget med svin galetine! Tænkte på om jeg kan bruge katofelmel i stedetforsom blades med vand. Det bruger jeg når jeg laver hjemmelavet marmelade! Hilsen rania

    Svar
    • René Høj

      Hey Rania

      Du skal ikke bruge husblas i den opskrift jeg har skrevet, det du skal bruger er:
      100 g. skumfiduser
      1 spsk. vand
      1 spsk. madolie
      ca 400 gr flormelis

      Pøj pøj med det

      Svar
    • René Høj

      Hej Rania

      Jeg er lige blevet lidt klogere og har fundet ud af at man kan købe husblas lavet af okse 🙂 eller bruge noget der hedder agar agar.

      Jeg prøver om jeg kan få lavet en opskrift på fondant uden svine gelatine på et tidspunkt.

      Håber du kan komme igang med at lave hjemmelavet fondant nu.

      Pøj pøj med det

      Svar
  6. hex mia

    Hvad putter du under fondant når du putter det på en kage? eller putter du det bare med det samme på kagen ?

    på forhånd tak 😀

    Svar
    • René Høj

      Hej Hex Mia

      Du kan i princippet godt lægge fondanten direkte på, men jeg ville nok bruge en smørcreme / buttercream eller noget glasur så din kage bliver helt glat og du får det bedste resultat.

      Laver du f.eks. en kage med bær i vil dette trænge ud i fondanten hvis ikke du har noget creme imellem 🙂

      Pøj pøj med dit projekt.

      Svar
  7. randi

    Hej hvordan blander man hud farve til ansigter?? jeg vil så gerne prøve at overraske min datter med en kage i frozen tema med Anna og elsa

    Svar
  8. Khadija

    Hej
    Hvis jeg har en kage på 30×39 cm hvor meget fondant skal der bruges ☺️

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Støt vores sponsor

Inden du forlader Gode Apps til Børn, så tjek lige vores sponsor