Fondant Princess Rainbow cake

Hjemmelavet Fondant

Hjemmelavet fondant er faktisk ret nemt at lave, det smager godt, er billigt og så har du fuld kontrol over hvilke farver du ønsker den skal have. Man kan også vælge at købe den færdige fondant i de farver man skal bruge, eller købe i hvid og så farve det selv, men hvis man alligevel roder sig ud i at farve selv, så kan man lige så godt gå hele vejen og lave hjemmelavet fondant.

Fondant opskrift på Hjemmelavet Fondant:

Fondant Princess Rainbow cake
Hjemmelavet fondant
Print Recipe
Super nem opskrift på hjemmelavet fondant.
Antal personer Forberedelses tid
500 gr 5 minutter
Tilberedningstid
15 minutter
Antal personer Forberedelses tid
500 gr 5 minutter
Tilberedningstid
15 minutter
Fondant Princess Rainbow cake
Hjemmelavet fondant
Print Recipe
Super nem opskrift på hjemmelavet fondant.
Antal personer Forberedelses tid
500 gr 5 minutter
Tilberedningstid
15 minutter
Antal personer Forberedelses tid
500 gr 5 minutter
Tilberedningstid
15 minutter
Ingredienser
Antal personer: gr
Instruktioner
  1. Klip skumfiduserne i små stykker
  2. Kom dem i en skål med vand og olie
  3. Det smeltes i ca 30 sekunder (må IKKE blive mørke)
  4. Rør det sammen
  5. Varm det igen, så det er smeltet helt
  6. Kom farve i (hvis det ønskes)
  7. Bland flormelis i og ælt sammen til konsistensen minder om modellervoks
Recipe Notes

Det gør det nemmere:
Brug et silikoneunderlag
En slip let kagerulle


Haribo Skumfiduser til hjemmelavet Fondant

Hvordan laver man fondant

Klip skumfiduserne i små stykker og kom dem i en skål sammen med vand og olie. Det skal smeltes og det kan gøres over vandbad (tager lidt tid, men der fuld kontrol over det) eller i mikrobølgeovn i ca 30 sekunder (går hurtigt, og skumfiduserne må IKKE blive mørke). Bagefter skal der skal røres grundigt rundt, inden den sættes i mikrobølgeovnen igen. Fondanten må ikke boble, da det giver luftbobler.

Når skumfiduserne er smeltet helt, kan man røre farve i så du får den farve du ønsker. Herefter røres flormelis i til fondanten har en blød og let klistret konsistens, lidt som modellervoks.

Nu skal fandanten æltes godt og grundigt, for at den ikke klistrer fast på bordet kan du strø flormelis eller i nødtilfælde noget maizena ud, bare ikke for meget.

Put fondanten i en lufttæt pose på køkkenbordet eller i et skab, sætter du den i køleskabet begynder den at blive hård, og så den ikke til at arbejde med.

TIPS til hjemmelavet Fondant

Jeg vil anbefale at man skaffer sig en lille stykke voksdug eller et silicone underlag til at rulle fondanten ud på. Så slipper man for at hele bordpladen er drysset med flormelis. Og sammen med en slip let plastik kagerulle så er man godt kørende.

Farvning af hjemmelavet fondant

Hjemmelavet Fondant HULK figurTil farvning af fondant kan man godt bruge alm. frugtfarve, men farverne bliver ikke så klare og det gør fondanten klistret, hvis de blandes i den færdige fondant.

Brug i stedet pastafarver. Det kan købes i Panduro men er lidt dyre, så står du ikke lige og mangler det, vil jeg anbefale du køber det online. F.eks. her hos bagetid.dk

Opbevaring af en kage med Fondant

Hjemmelavet Fondant hjerte pyntEn fondantovertrukket kage skal opbevares udækket. Hvis den endelig skal dækkes, så vælg en papkasse, hvor pappet ikke rører kagen.
Og alle kager med flødefyld skal selvfølgelig i køleskabet :o)

Nem hjemmelavet fondant

Hjemmelavet Fondant i poserDenne opskrift på nem hjemmelavet fondant, er nem at gå til, og resultatet er super.

Men virker det uoverskueligt at lave din egent fondant, så tjek Bagetids udvalg af fondant her

Farvning af Hjemmelavet Fondant

Dette er faktisk ret nemt når bare man ved hvad man skal gøre. Og kender man til det grundlæggende farveprincipper kommer man langt med selv få pastafarver.

Men her kommer lige nogle nemme tips til hvordan du farver din hjemmelavede fondant.

Du skal bruge noget til at tage din farve med, det skal være sterilt så din farve holder meget længere. Du kan f.eks. bruge tandstikker, og tage en ny hver gang du tager farve, eller tage lidt over på en ske / underkop og tage derfra istedet for direkte fra farven.

Så stikker du lidt farve i af gangen, og så arbejder du dig frem stille og roligt. Det er klart det bedste når du ikke har prøvet det før, for det kan hurtigt gå fra en eks. lys grøn til en mørk grøn.

Når du ælter det sammen skal du gøre det med bløde tryk, da du ellers kan risikere at få luftbobler.

Føler du det begynder at klistre til bordet, så brug noget hvid Maizena til at drysse ud på bordet, men ikke for meget da det kan være med til at tørre fondanten, og hvis den bliver for tør så risikerer du at den revner senere.

Ælt kun til du har ca. den farve du ønsker, og lad det så hvile i en lufttæt beholder, eller en tæt frysepose i ca 20-30 minutter, da farven godt kan ændre sig lidt efter kort tid.

Fondant opskrift

På denne siden finder du en nem opskrift på fondant, den står længere oppe på siden, og der står også en fremgangsmetode. Følger du denne fondant opskrift, bliver du klar til at lave lækre kager med fondant på.

Variation: Omkring 100 gr. af flormelisen erstattes med kakaopulver, det giver en flot brun farve, og smager fantastisk.

Rigtig god fornøjelse.

Hvad er fondant

Hvad er fondant eller marshmallow fondant (MMF), sugarpaste eller sukkerdej som nogle også kalder det? Det er den gængse betegnelse for denne fleksible og modellervoks lignende glasur der bruges til kageovertræk, kage pynt. Det kendetegnes ved at være super let at arbejde med, det er fleksibelt og samtidig er det rimelig billigt.

Fondant kan rulles tyndt ud og bruges som kageovertræk, pynt, det kan udstikkes i alle mulige former og det kan modelleres til fondant blomster, fondant dyr og andre figurer.

Det findes også i alle regnbuens farver og der findes utallige producenter, som f.eks. Odense marcipan og wilton. Og kan du ikke finde lige den farve du ønsker kan du selv blande det ved at bruge pastafarver. Det kan være man ønsker en helt speciel farve, at man vil ramme en yndlingsfarve, så det ikke sikkert det lige kan findes.

Når man taler hjemmelavet er det smeltede skumfiduser blandet med flormelis. Det bruges ofte til at dekorere kager med, og så er det langtidsholdbart, så pynten kan laves flere uger i forvejen.

Tænker du hvor kan man købe fondant?

Jeg kan anbefale at du køber det hos www.bagetid.dk, de har mange forskellige farver og flere forskellige leverandører. Det er billig fondant, det leveres normalt indenfor 1-2 dage og de giver 90 dages returret.

Og så koster det fra 34,95 og op

Pøj pøj med dit næste fondant køb.

Sådan bruger du færdig fondant

Start med at ælte fondanten godt igennem med hænderne, varmen fra dine hænder hjælper med at gøre fondanten blød og mere medgørlig, husk at vaske dine hænder rigtig godt så du ikke ælter bakterier med. Så kan du bruge en kagerulle eller en rullepind sammen med lidt hvid maizena til at udrulle fondanten på eks. en silikonemåtte, bagepap.

Husk at starte med at ælte den godt igennem – så bliver den lettere at arbejde med, på grund af varmen fra hænderne og når den bliver blød fjernes eventuelle revner og sprækker.

For at kunne overtrække en rund kage med en diameter på 25 cm eller en firkantet kage på 20 x 20 cm skal du bruge ca 500 gr

Når du er færdig med at arbejde med fondanten, hærder den uden at revne.

Så er det jo bare at vælge hvilken farve kagen skal have, og ellers kan man jo sagtens købe den hvide og bruge pastafarve til at ramme det man ønsker.

Hjemmelavet Fondant blomster og anden inspiration

Hjemmelavet fondant blomst

Hjemmelavet Fondant blomster guideHjemmelavet Fondant Hello kitty Hjemmelavet Fondant rose guide   Hjemmelavet Fondant minions Hjemmelavet Fondant angry birds pigs Hjemmelavet Fondant alice i eventyrland

Hjemmelavet Fondant
Brugeranmeldelser2 stemmer
100
96