FUZZY HOUSE - får børn til at lege, fantasere og bygge sjove ting! - Gode Apps til Børn

FUZZY HOUSE – får børn til at lege, fantasere og bygge sjove ting!

I ungernes nye digitale dukkehus Fuzzy House oser der af hjemmestrikket hygge og god tid. Her er ingen points, ingen levels eller power-ups, men til gengæld masser af plads til den frie leg. 

Fuzzy House er en ny dansk produceret dukkehus-app udviklet af firmaet af samme navn. De to partnere i firmaet Maiken Nysom og Marianne Tietge fik ideen til Fuzzy House, da de havde et ønske om at lave et digitalt univers til børn med nogle af de samme kvaliteter som fysisk legetøj.

Vi diskuterede hvorfor vi blev glade, når vores børn var fordybet i leg med deres bamser på værelset, mens vi til gengæld følte, at deres tid på de digitale medier var noget, der skulle begrænses mest muligt. Vi satte os derfor for, at vi ville lave en app, der understøtter kreativiteten i den frie leg. En app, der får børn til at lege, fantasere og bygge sjove ting, både i den digitale og i den fysiske verden.siger Maiken Nysom.

I Fuzzy House bor de strikkede Fuzzyer, som både kan spille guitar, hoppe i sengen og prutte højlydt på toilettet. De har bygget et hyggeligt hus i en gammel papkasse. Et finurligt dukkehus, hvor stolene er lavet af ispinde, toilettet af en gammel kaffekop og dukkesengen er en valnøddeskal.

Når app´en startes, ses huset udefra. De fire Fuzzyer kigger ud af vinduerne, og rundt omkring på huset kravler små skøre dyr lavet af blade og kogler. Et tryk på hoveddøren fører os ind i husets entre, hvor to Fuzzyer står klar til at møde os. Herfra kan vi bl.a. gå ind i en stue, et køkken eller tage trappen ovenpå, hvor der er badeværelse og soveværelse. Og så er det bare med selv at gå i gang med legen.

Måske er det tordenvejr udenfor, og Fuzzyerne tænder ild i pejsen, koger varm kakao og lader guitaren gå rundt, mens de sludrer om løst og fast. Det kan også være, at der skal gøres klar til fest. Så skal der dækkes bord, sættes boller i ovnen og postkassen skal tømmes, for måske er der kommet et brev. Bagefter er Fuzzyerne måske trætte, og det er tid til at gå til ro. Så skal alle Fuzzyer have nattøj på og have børstet deres tænder. Lyset skal slukkes, og alle Fuzzyer puttes i seng.

Fuzzy House leg Fuzzy House lær klokken Fuzzy House dukkehus

Det er desuden muligt at træne klokken med fuzzyerne.

Fuzzy house i strikket hygge

Fuzzy House er med sit strikkede retro look et befriende alternativ til pink glimmer dukkehuse. Her kan både drenge og piger lege, bruge deres fantasi og skabe deres egne historier. “Udover at lege med selve app´en håber vi også på, at vi kan inspirere forældre og børn til selv at bygge, kreere og strikke deres egne tøjdyr”, siger Marianne Tietge. “Tanken har været, at legen i app’en giver børnene lyst til at fortsætte legen udenfor det digitale univers med at bygge deres helt eget Fuzzy House.”

Derfor kan man på app’ens tilhørende hjemmeside fuzzyhouse.com hente inspiration til ting, man selv kan lave, og der er mulighed for at købe strikkeopskrifter til Fuzzyerne, for dem der har lyst og evner til selv at strikke en Fuzzy. De strikkede Fuzzyer er designet af Barbara Prime i Montreal, Canada.

Fuzzy house (2) 

Fuzzy house henvender sig primært til børn i alderen 4 – 8 år, og vil være tilgængelig i AppStore og Google Play.

Man kan gratis hente en lite version bestående af entre, stue og køkken, mens hele huset med al funktionalitet koster 25,- kr.

Hverken i den gratis eller den betalte version af fussy house er der reklamer eller tilkøb.

Fuzzy House er produceret med støtte fra Spilordningen.

Hent Fuzzy house app i app store her Hent Fuzzy house app i google play store her

Taget fra App store

Et sjovt interaktivt dukkehus, med plads til fri leg – både for drenge og piger.

I Fuzzy House bor de strikkede Fuzzyer, som både kan spille guitar, hoppe i sengen og prutte
højlydt på toilettet. De har bygget et hyggeligt hus i en gammel papkasse. Et finurligt dukkehus, hvor stolene er lavet af ispinde, toilettet af en gammel kaffekop og dukkesengen er en valnøddeskal.

Ideen bag Fuzzy House har været at lave en app, der understøtter børns kreativitet. En app, der får børn til at lege, fantasere og bygge sjove ting, både i den digitale og i den fysiske verden.

Der er ingen reklamer eller ekstra tilkøb i app’en. Der er ingen tidsbegrænsning, levels eller points. Fuzzy House er leg for legens skyld. Her bestemmer børnene!

På den tilhørende hjemmeside www.fuzzyhouse.com kan du hente inspiration til ting du selv kan bygge og finde links til strikkeopskrifter, hvis du har mod på at strikke en Fuzzy selv.

God fornøjelse!