Maneno hjælper dit barn til bedre læsefærdigheder

For et par dage siden sendte min hustru Anita mig et link til TV2 hvor hun havde set et indlæg om at læsning herhjemme kan gøres meget bedre.

Vi har som forældre i lang tid hørt hvor vigtigt det er at læse med vores børn, men forskning har nu bevist hvor vigtigt det er.

Se indslaget på TV2 her: Ny forskning: Læsning derhjemme kan gøres meget bedre

I forskningen har de sat nogle regler op, og overholder man dem bliver børnene meget bedre læsere.

  1. Snak om bogen inden i læser – så kan barnet bedre følge med
  2. Snak om det i læser
  3. Det skal være hyggeligt 🙂
  4. Lad være at rette barnet under vejs hvis det læser forkert
  5. Lad barnet bestemme hvad de skal læse – ALT
  6. Ros dit barn, ikke for præstationen, men bare for de læser.

Følger man disse regler kan man faktisk hæve niveauet så meget at det svarer til at have en ekstra lærer i klassen, eller 4 timers ekstra  undervisning på en uge. Det da vildt hva.

App der hjælper børnene med at læse

I dag faldt jeg så over en lille app til at forbedre læsefærdigheder den hedder Maneno og så er den GRATIS, super fedt.

Man kan oprette sig som bruger, eller logge ind med uni login, rigtig smart.

maneno app læsehjælp

Maneno har 2 retninger.

Maneno familie

Maneno Family er lavet til forældre (og bedsteforældre), som ønsker at give deres barn eller barnebarn det bedste motivationsværktøj og støtte op om deres læsning. Som forældre kan man via en læselog følge barnets bedrifter og læste bøger.

Det giver mulighed for at få overblik over barnets læseudvikling og udfordringer, så man kan give barnet den opbakning og hjælp det har brug for.

Maneno Class

App’en giver mulighed for, at elever kan udvikle deres læsefærdigheder signifikant i løbet af et skoleår. App’en er et tilbud til de skoler og lærere, som har det som prioritet at forbedre elevernes læsefærdigheder og forståelsesevner.

App’en er designet ud fra de 5´fem læseprincipper og understøtter samarbejde og interaktion mellem elev, klasse og lærer.

Læreren har via Maneno Class mulighed for at få indsigt i klassens og den enkelte elevs læsemønster – herunder bl.a. anvendt tid og sværhedsgrad på de læste bøger.

maneno app motivation

Før kunne en af vores elever kun sidde stille med en bog i 3 minutter. Vi fik ham til læse i Maneno med det resultat, at han sad fordybet og koncentreret i 35 minutter i træk

Maneno er en ny dragende ‘edutainment-app’ til børn i alderen 5 til 10 og har til formål at få børn til at læse minimum 15 minutter hver dag (et minuttal som er almindeligt anerkendt som et minimumskrav i forhold til at blive en god læser). I en travl hverdag med skole og fritidsaktiviteter bliver læsningen desværre nedprioriteret for mange børn.

Derfor har de skabt Maneno! App’en er designet til at motivere børn til at læse og giver en anderledes læseoplevelse, så børnene selv aktivt tilvælger læsning som en kilde til underholdning.

Maneno komponenter

Maneno bygger på fire grundlæggende komponenter i læsetræning: Motivation, Forståelse, Læseassistance og Progression/Feedback.

Disse komponenter bliver bragt til live ved hjælp fra Maneno dragen. Sammen med en række sociale funktioner giver Maneno en unik mulighed for samarbejde omkring læsningen i hjemmet og/eller i skolen og derigennem at kunne følge udviklingen og styrke motivation i læsningen for det enkelte barn.

maneno vælg genre maneno læsehjælp maneno app

Taget fra App store

Maneno er en ny revolutionerende læseapp, hvor du kan læse dine yndlingsbøger. App’en motiverer børn til at læse 15 minutter hver dag og fungerer som et godt supplement til læseundervisningen i skolen.

Læsere kan få hjælp undervejs, hvis de støder på svære ord eller sætninger og kan således bruges til at udfordre læseren til at læse svære bøger end de normalt vil læse. Som forældre kan du følge dit barns læseaktivitet og få indsigt i dit barns læseudvikling.

App store
88
Google Play store
56
Brugeranmeldelser1 Stem
95
72