Søde ord 1

Søde ord 1

Søde ord 1 er en rigtig fin app, det er godt nok en af de dyreste apps jeg har testet, men den er virkelig god.

Søde ord app’en er en sjov leg og lær app, spillet er bestående af flere øer der hvert har deres egne bogstaver.

Søde ord 1 har 3 verdener der hver har 4 hængelåse. Bag første hængelås lærer man bogstavets form og navn,  bag næste hængelås sættes bogstavernes lyde sammen til ord. Bag 3. hængelås er der spil og leg med ord og fjerde og sidste hængelås er en mini test sammen med ordets betydning.

Når barnet har gennemført et bestemt trin i spillet, åbner sig en ny verden med nye udfordringer. På den måde kan barnet ikke springe trin over i sin læseudvikling og føle det for svært.

Søde ord 1 Søde ord 1

Søde ord 1’s naturlige læsetrin

Læsetrappens første trin består af bogstavernes navne og former og lyde. Det næste naturlige læsetrappetrin er ikke at lære barnet ord som fx og, jeg og har, som man normalt gør. Den slags ord er i faktisk meget komplicerede – set fra barnets synspunkt. De er ulogiske fordi de ikke staves som de siges, og indeholder desuden nogle helt fremmede lyde som ikke findes i alfabetet. Nogle børn forstår ikke hvordan den slags ord er skruet sammen rent lydmæssigt, og vil i frustration forsøge at lære dem udenad som ordbilleder.

Løsningen er derimod at lære barnet at læse små lydrette ord og sætninger a la “Bo så en ko”. Lydrette ord er lette og logiske og ‘driller’ ikke. Lydrette ord har vi valgt at kalde for “søde ord”.

Det er ikke nødvendigt at barnet lærer alle bogstavernes navne, former og lyde før læseprocessen kan startes. Barnet kan gå i gang med den spændende læsning straks efter indlæringen af ganske få bogstaver i søde ord app.

Smilla havde for nogle dage siden en god veninde på besøg, som siger hun ikke kan skrive hendes lillebrors mellemnavn (de var ved at lave lister til hvem der skulle have massage, noget de har lært i skolen – de er begge 6 år). Hendes lillebror hedder Liam til mellemnavn, og Smilla siger uden nogen for for hjælp, det starter med L – jeg bliver lidt overrasket og roser hende, og for at udfordre hende spørger jeg hva der så kommer. Hun tænker sig kort om og staver sig så igennem navnet… så blev farmand stolt 🙂

Pigerne fortsatte med listen, og da Anita ser den har Smilla så i stedet for mor skrevet Anita, uden nogen af os havde hjulpet hende, vi blev pænt overraskede. I skolen er de lige nu ved at lære bogstaver, Smilla går i 0A, og når de lærer et bogstav bruger de dyr, så S bliver til Slangen Sussi.

Søde ord 1 Søde ord 1

Søde ord 1 er virkelig god. Den lærer bogstaver og øver læsefærdigheder, på en sjov men seriøs måde. Og så sker det i det rigtige tempo der hjælper til at barnet får en succes oplevelse. Jeg kan klart anbefale denne app.

Søde ord 1 findes desværre kun til iPad og koster 69 kr samt har 3 tilkøbspakker a 8 kr med bogstav sange.

Du kan hente Søde ord 1 ved at bruge knappen under indlægget…

Taget fra App store

De første grundlæggende læsetrappetrin er for første gang nogensinde med succes omdannet til et sammenhængende digitaliseret spil.

Alkalær ønsker med spillet SØDE ORD 1 at skabe et trygt og sjovt lege- og lær-at-læse-univers, der stimulerer børns nysgerrighed for at lege og arbejde med bogstaver og lyde.

SØDE ORD 1 er det første spil i rækken af læringsspil. Resultatet vil være at alle om få år kan lære at læse udelukkende ved hjælp af digitale spil.

SØDE ORD 1 er til børn mellem 4-7 år, men spillet kan spilles af både mindre og større børn, der eksempelvis har vanskeligt ved at læse.

Spillet har dansk tale og kan derfor spilles selvom barnet ikke kan læse.

I SØDE ORD møder du tre verdener – hver med fire hængelåse.

Hængelås 1: Bogstavernes navn og form.
De alleryngste kan have motorisk svært ved denne opgave. Så hjælp barnet, men lad det klare så meget som muligt selv.

Hængelås 2: Bogstavernes lyde sættes sammen til ord.

Hængelås 3: Spil og leg med ord.

Hængelås 4: Godmodig mini-test samt ordenes betydning.

Når barnet har gennemført et bestemt trin i spillet, åbner sig en ny verden med nye udfordringer. På den måde kan barnet ikke springe trin over i sin læseudvikling.

Læsetrappens første trin består af bogstavernes navne og former og lyde. Det næste naturlige læsetrappetrin er ikke at lære barnet ord som fx og, jeg og har, som man normalt gør. Den slags ord er i virkeligheden dybt komplicerede – set fra barnets synspunkt. De er ulogiske fordi de ikke staves som de siges, og indeholder desuden nogle helt fremmede lyde som ikke findes i alfabetet. Nogle børn forstår ikke hvordan den slags ord er skruet sammen rent lydmæssigt, og vil i frustration forsøge at lære dem udenad som ordbilleder.

Løsningen er derimod at lære barnet at læse små lydrette ord og sætninger a la “Bo så en ko”. Lydrette ord er lette og logiske og ‘driller’ ikke. Lydrette ord har vi valgt at kalde for “søde ord”.

Det er ikke nødvendigt at barnet lærer alle bogstavernes navne, former og lyde før læseprocessen kan startes. Barnet kan gå i gang med den spændende læsning straks efter indlæringen af ganske få bogstaver på vores app.

Den rette progression, den individuelle tilgang til emnet og spillenes underholdende verden vil sikre at barnet får en grundlæggende forståelse af hvad læsning drejer sig om, nemlig helt præcis at sætte bogstavernes lyde sammen til ord.

Dette skriver MalNoa om søde ord 1

Fantastisk og ganske enkelt perfekt værktøj til at lære at læse, stave og indøve ordlyde.

Min søn Noah Lucka på 6 år, elsker denne app og det samme gør jeg. Noah skal starte i 0. Klasse efter sommerferien, så han burde endnu ikke, nødvendigvis, kunne læse, men efter vi har købt Søde ord 1, kan min søn nu læse og stave lydrette ord og sætninger (samt selv sammensætte andre ord. I app’en er der bl.a ordet “ål”, så nu staver Noah til mål, sål, bål osv).

App’en er lavet i børnehøjde, der bliver uddelt ros når noget er rigtigt og der bliver opfordret til at prøve igen hvis noget er mindre rigtigt, så børn har lyst til at prøve igen hvis det ikke lige lykkedes første gang.

Jeg kan kun opfordre til at købe app’en, den gør øvelsen i lydrette ord og sætninger til en leg og vil være en kæmpe hjælp til at lære at læse og jeg vil også mene at børn med læsevanskeligheder vil kunne få rigtig stor glæde af denne app.

Dette skriver Vi elsker de lydrette ord 🙂

Vi har et hav af “stave/bogstav-app’s”, men ingen måler sig med Søde ord, fordi det hele er så lydret og gennemført lavet. Mine børn er 6 og 7 år og går begge i hjemmeskole, og vi baserer det hele på interessebaseret læring, og alkalær’s materiale og Søde Ord 1 er indtil videre det, der fanger begge børn bedst. Helt sikkert fordi det er nemt at gå til, fordi det er lydrette ord, men også fordi det er et rigtigt fint og sjovt børneunivers med masser af skøre og pjattede sætninger, så man kan grine lidt samtidig med man lærer noget 🙂 det kan både børn og voksne li herhjemme 😉

Der findes også en SØDE ORD 2 – som kan hentes her

Børnevenligt
95
Lærerigt
100
Variation
96
Holdbarhed
94
Brugeranmeldelser21 stemmer
35
For
Gennemarbejdet
Lærerigt
100
Anbefalet