Når det kommer til amerikanske pandekager, så er der mange delte meninger… er man til de klassiske amerikanske pandekager, eller almindelige tynde pandekager. Det er jo en smagssag, men jeg ved godt hvad jeg er til.

Amerikanske pandekager bruges ofte til brunch, eller dessert, og er blevet populære hos mange danskere. Selvom amerikanske pandekager traditionelt spises til morgenmad, kan du sagtens servere dem til aftensmad, de er bare lidt tykkere i konsistensen end de pandekager vi er vandt til. Spises de til brunch kan man sagtens reduceret indholdet af sukker lidt så pandekagerne ikke bliver for søde ved siden af f.eks. bacon og æg. Det kan godt være at amerikanske pandekager er en dessert, der ikke fylder så meget i smag, men de kan spises på alle tider af døgnet med det tilbehør du har lyst til, om det is, frugt, marmelade eller nutella.

Vi er et travlt folkefærd og dette betyder mange gange at der ikke er tid, energi eller overskud til lave amerikanske pandekager selv, og det er faktisk en skam, for de købte pandekager kan på ingen måde hamle op med de hjemmelavede, hverken på pris eller smag. Desuden ved du præcis hvad der er i dine hjemmelavede amerikanske pandekager, at der ingen tilsætningsstoffer, E-numre eller konserveringsmidler er i. Og når det kommer til stykket tager det jo ikke så lang tid at lave dem selv.

På denne siden finder du en pandekage opskrift på lækre Amerikanske pandekager.

Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager med jordbæramerikanske pandekager med hindbær og blåbærFremgangsmåde

Start med at si mel ned i skålen, så slipper du for klumper og dejen bliver rigtig lækker.

Pisk mel og mælk sammen med en el pisker eller i en køkkenmaskine. Pisk æg i et ad gangen og derefter resten af ingredienserne. Fordel 4 portioner dej a ca. en halv dl på panden. Bag pandekagerne ca. 2 min. på hver side og spis dem sammen med smør og ahornsirup.

Det er lettest at bage de Amerikanske pandekager på en lille blinispande, spejlægspande eller på en såkaldt crepe pande, der begge kan købes i de fleste isenkram forretniner, som Inpsiration, Imerco, Kop & Kande m.m. Men man kan naturligvis også bage dem som “klatter” på en almindelig pande, så bliver de bare ikke så fint runde og ens i formen.

Lav dem som små brunch pandekager eller server dem lækre luftige dessert pandekager.

amerikanske pandekager med frugt og juice

amerikanske chokolade pandekage stak

crepe pande til pandekager

Tykke amerikanske pandekager

Når du følger denne opskrift får du nogle dejligt tykke pandekager. Sørg for at piske dejen let og luftig, gerne i en køkkenmaskine. Og når du hælder dejen på panden, så pres ikke på dine pandekager, så bliver de ikke luftige, men faste og ikke så tykke.

Amerikanske pandekager brunch

Disse Amerikanske pandekager er rigtig gode til brunch, sammen med marmelade, sukker, flourmelis eller lækker nutella (evt hjemmerørt med dajm kugler i)

Amerikanske pandekager fedtfattige

Opskriften på de Amerikanske pandekager er måske ikke de mest fedtfattige, men med kun 2 spsk sukker og 4 spsk blød smør, kunne det værre være. Og istedet for at spise fedtfattige, hvis det skal være mere end dette, ville jeg nok heller lade være at spise dem så tit 🙂

Amerikanske pandekager med blåbær

Amerikanske pandekager med blåbær Laver man disse Amerikanske pandekager med blåbær, får man også noget der godt for hjernen, og nogle pandekager der smager lækkert friskt.

Vent med at smide blåbærene i pandekagerne til de har fået ca 30-40 sekunder på første side på panden.

Jo længere man venter med at putte blåbær i, jo friskere virker de.

Amerikanske pandekager med ahornsirup

amerikanske pandekager stak sirupEn rigtig lækker version er Amerikanske pandekager med ahornsirup. Og tænker man ikke på vægten, så kom rigeligt med ahornsirup på da pandekagerne suger en del.

Man kan evt stable pandekagerne ovenpå hinanden, lave et par huller hele vejen igennem og hælde ahornsirup i.

Det smager fantastisk.

Amerikanske pandekager med banan

Amerikanske pandekager med banan hjerterEn anden version er med banan og jordbær, det giver en lækker frisk tallerken, og så ser det rigtig godt ud.

På billedet til højre kan du se hvor lækkert det kan se ud med bananer udskåret som hjerter og med friske blandede frugter og bær.

Velbekomme

 

amerikanske pandekager
Amerikanske pandekager opskrift
Print Recipe
Lækre luftige amerikanske pandekager.
Antal personer Forberedelses tid
10 pandekager 10 minutter
Tilberedningstid Ventetid
15 minutter 5 minutter
Antal personer Forberedelses tid
10 pandekager 10 minutter
Tilberedningstid Ventetid
15 minutter 5 minutter
amerikanske pandekager
Amerikanske pandekager opskrift
Print Recipe
Lækre luftige amerikanske pandekager.
Antal personer Forberedelses tid
10 pandekager 10 minutter
Tilberedningstid Ventetid
15 minutter 5 minutter
Antal personer Forberedelses tid
10 pandekager 10 minutter
Tilberedningstid Ventetid
15 minutter 5 minutter
Ingredienser
Antal personer: pandekager
Instruktioner
  1. Si mel ned i en skål
  2. Pisk mel og mælk sammen
  3. Pisk æg i et ad gangen
  4. Tilsæt resten af ingredienserne
  5. Rør dejen let og luftig 🙂
  6. Bag pandekagerne ca. 2 min. på hver side
Valgfrit tilbehør
  1. 50 g smør
  2. 150 g ahornsirup
  3. blåbær
  4. jordbær

 

Få mere inspiration til lækre amerikanske pandekager her

Amerikanske pandekager
98%Overall Score
Reader Rating: (5 Votes)
74%

Leave a Reply