Gode Apps Til Børn - DR Ramasjang

DR Ramasjang

Så kom der endelig en Ramasjang App

Denne gratis Ramasjang-app tilbyder spil, leg og læring i tre universer med nogle af børnenes favoritter: Hr. Skæg, ‘Rend og hop med Oline’ og senere BamseLandet. Men tjekker man DR’s pressemeddelelse her tyder det på der også kommer en Bruno sektion 🙂 Se billedet herunder.

Gode Apps Til Børn - DR Ramasjang - Screendump fra dr.dk

Smilla hoppede hurtigt ind i Hr. Skægs univers, da hun er rigtig glad for ham og det første hun prøvede var Hr. Skægs skrivemaskine. Her får man (lidt kort) vist et ord som man efterfølgende selv skal stave til ved at trykke på de rigtige taster i rigtig rækkefølge på skrivemaskinen. Hr. Skæg fortæller hvilket bogstav man skal finde og når man taster forkert opfordrer han til at prøve igen. Smilla trak lidt på det, men efter lidt hjælp kom hun godt efter det.

Gode Apps Til Børn - DR Ramasjang

Herefter prøvede hun Lufballonen, hvor man flyver og styrer Hr. Skæg rungt og fanger bogstaver med sit net. Når man fanger et helt ord, som f.eks. bil, kommer der en bil frem fra ordet så kan kan associere det. En god ide.

Til sidst prøvede Smilla Hr. Skægs Alfabot, hvor man smider et billede af en ting ned i den, så drejer man på et håndtag og maskinen begynder at stave tingen. Og hun havde stadig ikke prøvet det hele.

Desuden indeholder App’en yderligere:

– Oline – Rend og hop (spil) Endnu ikke testet
– Tv og musikvideoer fra DR Ramasjang
– Kodelås til Ramasjang-tv

DR opfordrer også alle til at sende kommentarer eller forslag til forbedringer på ramasjang@dr.dk

App’en er både til IOS Iphone og Ipad samt Android og er gratis

Gode Apps til Børn - Hent DR Ramasjang i App Store Gode Apps til Børn - Hent DR Ramasjang i Google Play store

Rigtig god fornøjelse!

Gode Apps Til Børn - DR Ramasjang

Yderligere info taget fra DR’s pressemeddelelse.

Målgruppen for den nye app er børn mellem halvandet og seks år. Børn, der kender for eksempel ‘Ramasjang’ og ‘Oline’.

“Det er tumlingerne og præ-skolebørnene: Den såkaldte touch-generation – altså pilfingrene, der oplever verden med hele kroppen. De kan ikke bruge en mus, og de vokser op med at ting aktiveres gennem berøring med fingrene. Når de for eksempel ser en busreklame, går de hen og prøver, om de kan møffe den væk for at få et nyt billede frem. Det er den måde, børn lærer på, for de kan jo ikke bare sætte sig ned og tænke sig om, og så har de lært alfabetet,” siger Marie-Louise Hjerrild Poder, der anslår, at der er tablets i cirka hver anden husstand, hvoraf mange er børnefamilier.

“Forældrene er familiernes gate keepere, og det er dem, der vælger, hvad de synes er godt for deres børn. Derfor er Ramasjang-app’en tænkt som et legeunivers, som dit barn kan færdes trygt og frit i. En legekasse, man kan tage med på ferie og som samtidig kan lære børnene noget,” siger hun med henvisning til for eksempel ‘Skæg med ord’ og ‘Skæg med tal’.