Lær om penge med pengeby - Gode Apps til Børn

Lær om penge med pengeby

Pengeby startede som et pc spil, men er nu på sin egen hjemmeside. Og så er det udviklet af Danske Bank, men der intet i spillet der reklamerer for banken, der ingen logoer eller sådan.

I Pengeby kan barnet lære om penges værdi, om at tjene penge, om opsparing, om at prioritere og få indtægter og udgifter til at balancere. Børnene kan gennem forskellige aktiviteter i spillet lære, hvor penge kommer fra, og selv beslutte, hvordan de vil bruge pengene, eller om de vil spare op. Når børnene har gennemført et spil, får de et diplom.

Børnene kan godt spille alene, men det er en god idé, at man som lærer eller forældre gennemgår spillet med børnene første gang. Forældre kan desuden finde råd om, hvordan de også kan fremme børnenes finansielle forståelse.

PengebyPengeby

Pengeby findes på følgende sprog

Dansk – Pengeby
Norsk – Pengeby
Svensk – Penningborg
Finsk – Rahalaakso
Estisk – Rahamaa
Litauisk – Pinigėnai
Engelsk – Moneyville

Danske Banks beskrivelse af Pengeby

Pengeby for 5-9-årige

Undervisning i basale finansielle færdigheder kan hjælpe børn til at opnå større forståelse af penge og basal økonomi. Til det formål har Danske Bank-koncernen udviklet Pengeby, som er et pædagogisk spil for børn i alderen 5-9 år. Pengeby er fri for logoer eller andet, der kan forbinde spillet med Danske Bank-koncernen.

Selv små børn kan lære grundlæggende ting om penge. De ser, at deres forældre bruger penge og køber ind hver dag, og de begynder selv i en tidlig alder at spare op, købe ting og tjene deres egne penge.

Sådan virker spillet

I Pengeby kan de 5-9-årige lære om penges værdi, om at tjene penge, om opsparing, om at prioritere og få indtægter og udgifter til at balancere. Børnene kan gennem forskellige aktiviteter i spillet lære, hvor penge kommer fra, og selv beslutte, hvordan de vil bruge pengene, eller om de vil spare op. Når børnene har gennemført et spil, får de et diplom.

Børnene kan godt spille alene, men vi opfordrer forældrene til at gennemgå spillene og diskutere dem med deres børn. Forældremodulet indeholder tip til og råd om, hvordan man fremmer børns finansielle forståelse.

Spillets success fortsætter
I 2013 nåede pengeby op på 5.6 millioner brugere i otte lande, og i Litauen blev programmet udvidet til at indeholde en opgavebog, som blev sendt til alle skoler i landet. For tredje år i træk blev Pengeby i Litauen komplimenteret af “Explore the Bank” projektet, hvor børn besøger banker, møder ansatte og introduceres til bankaktiviteter og penges historie.

I 2013 havde Pengeby mere end 2,7 millioner log-ins og i gennemsnit 4,31 log-ins per besøgende.

Gå til pengeby.dk