Tiimo - struktur til dit barns hverdag - Gode Apps til Børn

Tiimo – struktur til dit barns hverdag

Vi kender det selv, nogle gange kræver dagenen struktur. Nogle børn har ekstra brug for den struktur i hverdagen.

Jeg har i nogle uger prøvet app’en Tiimo, og det smart.

For at bruge det har man brug for et smartwatch, jeg har testet det med et motorola Moto 360, og ud over en enkelt gang app’en crashede, har det virket helt upåklageligt (den var stadig i beta skal det lige siges)

Opsætning af Tiimo

For at komme igang skal du have installeret Android Wear på din smartphone, og du skal selvfølgelig også have tiimo installeret.

På tiimo.dk kan du oprette et skema, jeg har f.eks. oprettet dette som test. i forhold til arbejde og frokost m.m.

Tiimo Skema

Sådan virker Tiimo

Når du har opsat kalenderen med de opgaver, planer og tider barnet har brug for, kan man via telefonen synkronisere det over til uret.

Man starter så tiimo på uret, og så kører det faktisk derfra. Når en ting starter, som f.eks. tid med ipad’en, vibrerer uret og der kommer billede samt “processbar” derunder.

Midtvejs vibrerer det igen, med et lille thumbs up ikon, minder barnet om nu er halvdelen af tiden gået, på den måde “lærer” barnet om tid / forberedes barnet på at tiden slutter.

Og når tiden er gået vibrerer uret igen og der kommer et flueben, og næste plan starter hvis der noget lige efter. Er der ikke nogle planer lige efter viser den vor lang tid der er til næste opgave.

Hvem hjælper Tiimo

Tiimo hjælper børn der har brug for ekstra struktur i hverdagen. Det kan være børn med ADHD, men de har også brugere med hjerneskade og autisme.

Nogle af dem der bruger den har udtalt følgende:

Dette siger nogle af dem der har brugt det:

“Efter vi er begyndt at bruge tiimo, har vi fået en datter med mere overskud, men også en familie der hviler mere i sig selv.”

Betina, mor til pige på 13 år

“Min søn er blevet meget mere rolig efter han er begyndt at bruge tiimo”

Chrisina, mor til dreng på 12 år

Tiimo testen

tiimo ur gode apps til børn

Jeg syntes det er et fantastisk projekt, og det virker godt. Faktisk har jeg som (hvis jeg selv skal sige det) almindelig mand, faktisk have megen glæde af den struktur der er. Jeg får mange mails, både i mit firma HDsign.dk, mit arbejde, og om apps folk gerne vil have anmeldt – ja og så en masse spam.

Men med Tiimo, kunne jeg mærke jeg faktisk havde mindre og mindre brug for at tjekke telefonen så ofte, og jeg glemmer til tider at spise, det hjalp den mig også med.

Så alt i alt en super god app, og så der også mulighed for aftaler med skoler, institutioner m.m.

Hvad kræver Tiimo så

For at kunne bruge app’en har du brug for en smartphone og et android smartwatch, det er vist meningen de ønsker at lave til at apple også senere hen.

Jeg har testet det på et motorola 360 smartwatch, det koster omkring 1600 mener jeg, det skal lades hver dag, men holder fint strøm dagen igennem, så det super. For at synkronisere, skal det være forbundet til en android enhed.

Men når først det er sat op, så kræver det ikke så meget. Jeg er i hvert fald meget positiv.

Smilla og Tiimo

Jeg tænker at Smilla nok skal have lov at prøve det lidt tid også, se om det noget der virker… Smilla kan godt have lidt svært ved at fokusere til tider. Men det skal i nok få at vide hvordan er gået lige pludselig.

Og så lige en sidste ting, den findes desværre kun til Android for nu, og så kræver den et abonnement på 79 kr efter første måned. Men jeg tror helt sikkert den nok skal komme til apple watch på et tidspunkt 🙂

Det er helt klart min opfattelse at Tiimo kan hjælpe børn på flere måder.
Gør hvad den lover
100
Hjælper
100
Brugeranmeldelser2 stemmer
96
For
God ide
Virker
Hjælper
Imod
Kræver smart watch
Abonnement 79 pr måned
100
Anbefalet