Rainbow Cake slice closeup
Rainbow Cake
Brugeranmeldelser2 stemmer
86
85

For et par måneder siden holdt vi Smillas første børnefest, så jeg ville lave en lækker kage til hende, en rigtig prinsesse kage. I længe har jeg haft lyst til at bage en Rainbow Cake / Regnbue kage, og tænkte dette var den perfekte mulighed.

Jeg faldt over denne opskrift fra Whisk Kid Say it with Cake – (Super Epic Rainbow Cake)

– Det var lige det jeg ville lave indeni. Men udenpå ville jeg have det skulle ligne en prinsesse.

Rainbow Cake opskrift

Dejen til bundene
  1. 650 g mel
  2. 4 tsk bagepulver
  3. 1/2 tsk salt
  4. 350 g smør – stuetemperatur
  5. 450 g sukker
  6. 5 æggehvider
  7. 2 tsk vanillesukker
  8. 5 1/2 dl mælk – stuetemperatur
  9. Rød, orange, gul, grøn, blå, og violet Gelefarver/pastafarve

Forvarm ovnen til 175 grader. Beklæd 6 stk ca 22-24 cm runde kageforme med bagepapir (eller så mange ens kageforme du har, og genbrug efter behov). I en stor skål sis mel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen og stilles til side. I skålen til røremaskinen piskes smør og sukker luftigt med K-spaden(du kan også bruge en almindelig håndmixer), og tilsæt æggehviderne lidt af gangen til de er rørt godt sammen.

Tilsæt så melblandingen lidt af gangen og rør til sidst mælken i lidt af gangen, så undgår du klumper.

Rainbow Cake farvet dej

Del dejen ligeligt imellem seks mellemstore skåle, og tilføj lidt af de forskellige farver i hver skål. Rør og juster indtil den ønskede farve er opnået. Hver farve bages for sig, i den smurte bageform i ca. 15 min.
Tag bunden ud af ovnen og vend kagen på en bagerist og lad afkøle i 10 minutter. Ved hjælp af en savtakket kniv kan man trimme toppen så den bliver pæn og lige.

Cremen imellem Rainbow Cake lagene

9 store æggehvider
400 g sukker
450 g usaltet smør, i små stykker – stuetemperatur
2 tsk vanilje

Fremgangsmåde til cremen imellem lagene

Kom æggehvider og sukker i en lille gryde over medium varme, og rør konstant indtil sukkeret er helt opløst. Kom den herefter over i røremaskinen og pisk med højeste hastighed til det har opnået en størst mulig volume. Sæt derefter røremaskinen på mellemste hastighed, tilføj et stykke smør ad gangen(vigtigt det har stuetemperatur) og bland godt efter hvert stykke er kommet i. Fjern piskeriset og skift til K-spaden og øg hastigheden til høj, og pisk indtil cremen samler sig, ca. 5-6 minutter, og tilføj vaniljen.

Sådan bygger du din Rainbow Cake

Læg den violette bund på et fad og smør en god omgang creme på, så det strækker sig lige ud over kanten. Læg så den blå bund på og gentag hele vejen op med det grønne, gule og orange lag. Placer til sidst den røde bund øverst, med undersiden op. Eventueller krummer på toppen fjernes forsigtigt inden man går videre.

Rainbow Cake slice

Og her er det endelige resultat.

Princess Rainbow Cake