Croissanter
Croissanter
Croissanter
Print Recipe
En croissant (fransk: halvmåne) er et bagværk med oprindelse i Østrig. Croissanter spises lune til morgenmad eller frokost og fås i dag også med nougat eller chokolade.

En croissant er lavet af butterdej. Ordet kommer også af det franske verbum ”croîter” som betyder at vokse – altså en voksende halvmåne: det vokser under bagning.
Antal personer
20 stk
Antal personer
20 stk
Croissanter
Croissanter
Print Recipe
En croissant (fransk: halvmåne) er et bagværk med oprindelse i Østrig. Croissanter spises lune til morgenmad eller frokost og fås i dag også med nougat eller chokolade.

En croissant er lavet af butterdej. Ordet kommer også af det franske verbum ”croîter” som betyder at vokse – altså en voksende halvmåne: det vokser under bagning.
Antal personer
20 stk
Antal personer
20 stk
Ingredienser
  • 3 dl Vand Koldt
  • 2 dl Mælk Koldt
  • 2 stk Æg
  • 60 g Gær
  • 1 kg Mel Koldt - Opbevares i fryseren natten over
  • 120 g Sukker
  • 25 g Salt Gerne havsalt
  • 500 g Smør Koldt - skal bruges til indruldning
Antal personer: stk
Instruktioner
  1. Bland vand og mælk i en skål, og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt æg, det kolde hvedemel samt sukker og salt, og ælt dejen sammen i 3–5 minutter på maskine eller i hånden til du har en fast, kold dej.
  3. Læg dejen i køleskabet i 30 minutter.
  4. Læg smørret mellem to stykker bagepapir, og bank det ud med en kagerulle til en firkant på ca. er 15 x15 cm. Undgå at arbejde for meget med smørret, da det så vil blive blødt.
  5. Tag dejen ud af køleskabet, og tryk den ud på et meldrysset bord, så den kommer til at måle ca. 25x25 cm.
  6. Læg smørret på midten af dejen, og fold alle 4 dejsider ind over smørret, så du får en lille firkant. Smørret skal være helt dækket
  7. Tryk forsigtigt dejen lidt fladere, og sæt den så i køleskabet igen i ca. 30 minutter, til den er gennemkold.
  8. Tag dejen ud, læg den på det meldryssede bord, og rul forsigtigt dejen aflang så den bliver ca. 1 cm høj.
  9. Fold de 2 ender ind mod hinanden, og fold 1 gang til, så du får 4 lag smør, og sæt dejen i køleskabet igen.
  10. Vent 30 minutter, gentag så den samme rulleprocedure en gang til, og sæt dejen på køl bagefter.
  11. Lad dejen blive gennemkold – det tager ca. 30 minutter.
  12. Rul den kolde dej til en aflang firkant på 60x30 cm. Del dejen på midten, så du har 2 stykker a 60x15 cm, og skær hvert stykke i 10 trekanter.
  13. Rul hver trekant sammen til en croissant fra den brede ende, uden at trække for meget i den, da dejen så vil sprænge.
  14. sæt croissanterne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve til dobbelt størrelse, ca. 1–2 timer.
  15. Pensl croissanterne med sammenpisket æg, og bag dem ved 200° i ca. 15 minutter.
  16. Afkøl dem på en bagerist.
Tip
  1. Du kan fryse de rå croissanter, og tage dem op efterhånden som du ønsker at bage dem. sæt de frosne croissanter i køleskabet aftenen før de skal bages, og lad dem tø op og samtidig hæve stille og roligt natten over. Næste morgen tages croissanterne ud på køkkenbordet, hvor de skal stå 1 time og få stuetemperatur inden de bages som normalt.Croissanterne kan holde sig i fryseren i maksimum 1 måned.

Croissanter med fyld

Lav evt disse lækre croissanter med et lækkert fyld af æggesalat og kaviar.

Eller som på billedet herunder, croissanter med hønsesalat

Croissanter

Disse lækre croissanter smager fantastisk, og er super luftige.

Prøv evt med en lækker hjemmelavet nutella med daim i, og evt lige varme dem svagt, så det smelter, så får du lækre chokolade croissanter.

Vi får mest coissanter til morgenmad, men de kan jo sagtens spises til både frokost og aftensmad, det er jo bare et spørgsmål om indholdet i dine croissant.

Jeg håber du får et rigtig lækkert resultat, de er virkelig et hit her i familien.

Og en varm, luftig, sprød croissant, er virkelig lækker at sætte tænderne i, specielt hvis man kan lide hvidt brød 🙂 Og det må jeg indrømme jeg er helt vild med.

Håber du kan lide opskriften og du får nogle lækre resultater.

Brugeranmeldelser0 stemmer
0
84