Moviestarplanet

Pas på apps med chat funktion

Jeg sad her til aften og tjekkede facebook som jeg så tit gør… men idag var der et indlæg der sprang mig i øjnene.

ADVARSEL OM MOVIESTAR PLANET

Del gerne!
Min datter på 8 år sidder på moviestar planet. En fyr kontakter hende som ikke ligger skjul på han er 28 år – dvs absolut ikke i målgruppen som er 8-15 år. Han spørger ind til fritidsinteresser og alder. Han ser gentagne gange hun kun er 8. Min datter når heldigvis ikke at se mere, da jeg overtager ipaden og beder hende lave noget andet.
Han behøver kun små ord som: ok, hmmm, ikke noget – til at spore samtalen ind på kys, gid han måtte se hende i hendes skøjtetøj, gid de kunne være kærester mm. For til sidst at spørge ind til hvor hun bor. Skriver København, og det er jo heldigt – for der bor han også!!!!
Jeg har anmeldt det, og politiet har bedt om screenshots mm.
Pas nu på de små derude. “Uskyldige” apps er ikke så uskyldige når gamle voksne logger sig på og fyrer op for “charmen”.
Og når jeg taler med andre forældre i mit netværk, kender mange en som har været ude for det samme- på præcis samme side

Hvis du prøver noget lignende så anmeld det til politiet med screenshots. De vil meget gerne have man sender det til dem i mail:

Kbh@politi.dk

Her er en brøkdel af chatten

Moviestarplanet Moviestarplanet Moviestarplanet Moviestarplanet

Jeg har før hørt om apps omtalt med chatfunktionen… men ikke så konkret.

Jeg blev dybt forarget da jeg læste det, og forfærdet! Smilla er 7,5 år gammel næsten lige så gammel som Jannies datter. At der er nogle mennesker derude der er så syge at de gør sådan noget kunne jeg slet ikke ha.

Så jeg skrev til Jannie og fik lov at dele det her. Spurgte om der var yderligere kommentarer hun ønskede at knytte til det hele, her er hvad hun skrev tilbage.

det er jo idag det er sket – så politiet har ikke gjort noget andet end at modtage mail med screenshots. Jeg prøver at lære min datter at begå sig på nettet. Og at være vidne til hvad der skete idag gav mig kvalme og jeg fik ondt helt ind i det dybeste i hjertet. MSP er åbenbart et slaraffenland for pædofile og da jeg endelig fandt anmelderknappen – det tog tid for mig, så at skulle finde den for en 8 årig må være svært – blev jeg mødt af “trusler” om at det bare havde at være rigtigt, for de så meget strengt på falske anmeldelser! 

Ord der ville være nok til at min datter ikke ville anmelde i frygt for at HUN nu gjorde noget forkert…

Chat funktion til børn

Chat funktioner til børn, bør automatisk have en scanner der screener for ord som er krænkende, og når de dukker frem burde det være super nemt at anmelde det. At det skal være svært, og samtidig bleve mødt af et forbehold for at de ser meget strengt på falske anmeldelser… det ikke okay.

Børn kan i forvejen være bange for at gøre ting forkert. Og de skal selvfølgelig lære rigtigt og forkert, men hvis de føler ubehag skal det jo være okay for dem at melde det.

Jeg vil da klart anbefale at udviklere af apps laver en funktion der giver forældre mulighed for at få en mail eller anden besked når/hvis nogle frække/krænkende ord bliver brugt i chats og derfra kan anmelde og tage affære.

Det ikke okay, og det trist at børn ikke kan få lov at lege og have det sjovt uden at nogle skal opleve henvendelser fra sådan nogle syge individer.

Jeg håber i vil dele, og meget gerne skrive hvis i kender til andre apps hvor lignende er sket.

Her er uddrag af beskrivelse fra App store
***Bliv movie star i dag! Gå amok med VANVITTIGT tøj, lav FANTASTISKE film og bevar kontakten med alle dine venner! Du kan endda få NYE venner***

MovieStarPlanet giver dig friheden til at være HVEM DU GERNE VIL VÆRE!

Der kommer hele tiden opdateringer, så der er altid noget nyt at kaste sig ud i. Her er et par af de sjove og seje ting, du kan på MovieStarPlanet:
Få nye VENNER og CHATTE i lækre chatrum