iPhone 6 og apple watch

Apple Iphone 6

Apple lancerede Tirsdag aften den ventede iPhone 6 men også en iPhone 6 plus. Bigger and Bigger var deres catch frase. Nå ja og deres nye Apple Watch.

Apple er nu endelig også gået med på større mobiler og fablets…. men de så helt droppet deres 4 tommer størrelse, så den mindste nu er 4,7 tommer. Det er noget af et spring og der ikke rigtigt nogen der har fundet ud af at lave en telefon der er imellem så det ville passe helt perfekt. Men når man først har haft en lidt større telefon så vender man sig til det og det er super lækkert i længden.

– De er simpelthen for store – selv den lille er for stor, siger chefredaktør på gadgetmagasinet iNPUT  Torben Vognsen.

– Min iPhone5S måler fire tommer. Og det passer perfekt ned i min lomme, siger chefredaktøren, der selv var til stede, da Apple med hele verdens opmærksomhed præsenterede deres nye produkter i byen Cupertino i Californien.

apple watch iPhone 6 og apple watch iPhone 6 de 2 størrelser iPhone 6 de 2 størrelser

Apple watch, bedre end konkurrenterne

Det var forventet, at Tim Cook og Apple ville afsløre to nye iphone’s og et ur med indbygget computer deres Apple Watch.

Og det gik præcis som forventet. Men heller ikke Apples nye ur var uden svagheder.

Således brokkede mange amerikanske eksperter sig over, at uret kun kan bruges i forbindelse med en iPhone eller anden internetadgang. Men Torben Vognsen ser flere fordele end ulemper.

– Det samme gør sig jo gældende ved Samsungs ur. Men det nye Apple Watch er alligevel langt foran konkurrenternes. ’Apple Watch’ kan nogle ting, som ingen andre tilsvarende produkter kan. Det ser godt ud. Det ligner i højere grad et ur. Prisen på omkring 2.000 danske kroner er overraskende overkommelig. Og personligt kan jeg bl.a. bruge uret til målinger, når jeg løber eller cykler. Jeg har endnu ikke prøvet produktet selv. Men jeg glæder mig, siger Torben Vognsen til BT.

Apple pay, en ny betalingsform

Det var i 2012, at Apple introducerede stemmeværktøjet Siri. Og i går føjede Tim Cooks også en helt ny service til det eksisterende Applekatalog, ’Apple Pay’ – et helt nyt betalingssystem.

Apple havde selvfølgelig allieret sig med verdens tre førende kreditkort-firmaer American Express, VISA og Mastercard om udviklingen. Så i stedet for den påtrykte sikkerhedskode, som vi alle har på vores fysiske kreditkort, leverer Apple Pay angiveligt stærk forhøjet sikkerhedsniveau ved at have en ny sikkerhedskode hver gang, man betaler for en vare. Telefonen tjekker desuden brugerens fingeraftryk, så eksisterende betalingssystemer som Paypal blev hurtigt efter afsløringen presset på det amerikanske aktiemarked.

Læs også: U2 udgiver nyt album – gratis på iTunes

I forhold til Apples næstnyeste iPhone (5S) har den nye iphone 6 Plus længere batteriholdbarhed. Kameraet har større skarphed.

For folk med smag for de såkaldte ’selfies’ (når brugeren tager billede af sig selv), har iPhone 6 og 6 Plus en ny teknik, der hedder ’burst photo’. Det vil sige, at telefonen selv vælger det bedste ud af en stribe action-billeder – med smil og åbne øjne. Smart.

Slowmotion og ’ekstrahurtig funktionen’ er blevet gjort ekstra langsom og ekstra hurtig. Ikke alene er skærmene blevet større. Billedets skarphed er også blevet forbedret.

Og i modsætning til konkurrenternes ’svage glas’ er det nye ’Apple Watch’ udstyret med ’safirglas’. Et materiale, der kun overgås i holdbarhed og hårdhed af diamant.

Iphone 6, Sikker på succes

– Jeg er sikker på, at det her bliver en 100 procent kommerciel succes, siger Torben Vognsen, der ikke ser noget galt i, at Apple først sender deres ur på gaden i starten af 2015 og herved misser julehandlen.

– Tim Cook er ikke nogen Steve Jobs. Men han vokser klart med opgaven. Han bliver bedre og bedre. Og det her er klart den bedste præsentation, jeg har set med ham i hovedrollen, siger Torben Vognsen.

Den nye iPhone bliver tilgængelig i de amerikanske butikker 19. september. Og Torben Vognsen spår, at danskerne kan få fingre i det nye Apple-produkt i ugerne, der følger. Apple Watch bliver først sat til amerikansk butikssalg efter nytår.