360 ord læringsapp

360 Ord er en super god app til træning af de 360 mest hyppigst brugte ord i tekster. Helt op til 75 % af tekster består af disse 360 ord.

Dette hjælper barnet langt når det kommer til læsning, for når man har styr på disse ord, skal man kun koncentrere sig om de ord der er svære eller som man ikke kender.

360 Ord er nok en af de bedste starter på læsefærdigheder jeg har set, for som ved et hus, hvis fundamentet er i orden står huset stærkere, og sådan er det også for barnet og deres læsefærdigheder.

360 ord læringsapp360 ord læringsapp

360 Ord findes i App store til 49 kr og virker til både iPhone og iPad, samt til Android til 39 kr. Penge jeg syntes er virkelig godt givet ud.

Ønsker du at hente 360 Ord kan du bruge “Hent i…” ikonerne herunder og på den måde støtte www.GodeAppstilBørn.dk

Rigtig god fornøjelse!

Gode Apps til Børn - Køb 360 Ord i App Store Hent 360 ord i Google Play store

Taget fra minitutor.dk
  • Seriøs lærings-app der arbejder med læsehastighed og forståelse
  • Supplement til læsetræning
  • Træning af ordbilleder
  • Træning af de 360 hyppigste danske ord
  • Flere træningsmåder og seks sværhedsgrader

I en vilkårlig dansk tekst udgør de 360 ord, der bruges hyppigst – hele 75% af teksten.

Når vi lærer at genkende disse ord som ordbilleder, bliver læsning og skrivning langt lettere. Læsehastigheden vil blive hurtigere, og det øger forståelsen.
Mange af de 360 ord er indholdstomme og staves ikke, som de lyder. Derfor er de svære at læse og stave. Det en kæmpe hjælp at kunne disse ord som ordbilleder, og det er det, denne app træner.

Opbygning og struktur 
De 360 ord er opdelt i 6 niveauer. Man vælger selv, om man vil træne ordene stille og roligt i træningsdelen eller spille på tid i spilledelen.

Træningsdel: 
I træningsdelen lærer man seks ord ad gangen. De seks ord bliver først læst op og vist på skærmen enkeltvis. Herefter står alle seks ord på skærmen og ét læses op. Ordet skal man genkende blandt de seks. Så bytter de seks ord plads og et nyt læses op.

Spilledel: 
Spilledelen er delt op i de samme seks niveauer. Her kommer de 60 ord fra hvert niveau i vilkårlig rækkefølge. Banerne er på tid. Det gælder om at læse hurtigt, og jo hurtigere man er, jo flere point scorer man.
Med jævne mellemrum dukker to ekstrabaner op: En bonusbane og en hadebane. Spilleren vælger ikke selv hvilken bane, der skal spilles. I begge baner har spilleren travlt, da tiden er kort. I bonusbanerne tjener man lettere ekstra point. I hadebanerne ligner flere af ordene hinanden og ikke blot ét, men to ord høres og skal vælges i den rigtige rækkefølge.

Niveau 1 + 2:
De første to niveauer indeholder de 120 mest brugte ord. Allerede i den første læsning er de meget vigtige at kunne. Kan man læse dem, får man ca. 50 % af teksten ’forærende”. Så kan man bruge sine kræfter på at afkode de andre ord. Eksempler på ord: og, ikke, men, jeg

Niveau 3 + 4 + 5: 
De næste tre niveauer indeholder de næste 180 ord, der ofte optræder i tekster. Mange af dem er lidt længere og sværere. 
Eksempler på ord: hendes, endnu, mellem, sidste, alligevel

Niveau 6: 
Indeholder almindelige ord, der ofte er svære at stave. Ordene kan fx have stumme bogstaver, lange endelser, vokalforvekslinger. Mange af ordene ligner hinanden og man forveksler dem tit. 
Eksempler på ord interesse/interessant, tilsyneladende, selvfølgelig, simpelthen.

Hvordan er ordene valgt ud?
Det danske sprog er ordrigt og indeholder over 1 million ord. De 360 ord i denne app er både valgt ud efter deres hyppighed, og efter hvor relevante de er i tekster for børn og unge. Erfarne dansklærere har brugt deres mangeårige erfaring til at afgøre hvilke ord, der gang på gang volder problemer.