Gode Apps til Børn - FotoHuskespillet 4

FotoHuskespillet

De klassiske vendespil har jeg brugt timevis på da jeg var barn, og hygger stadig med det sammen med Smilla en gang i mellem. Der eksisterer et utal af huskespil / vendespil både i Appstore og Google Play store, men det gode ved FotoHuskespillet er at her kan man tilføje egne sæt kort. F.eks. kan man lave sæt af familien, og indtale egen lyd til. Dette gør at dit barn kan lære at genkende og kæde dine ord, din stemme og billeder sammen.

Det er nemt at oprette nye kort via det indbyggede kamera i din smartphone eller tablet, men har man ikke kamera kan man finde billederne fra galleriet.

Jeg synes specielt det at man kan lære ord som man ønsker. F.eks. her hos os kunne man først tage et billede af Smilla’s lillesøster og indtale lillesøster, senere ville man så kunne indtale Sienna. For børn der har svært ved navne eller ved at huske kan dette være en stor hjælp og samtidig lære dem at en ting kan omtales på flere måder.

Der er helt sikkert til mange timers sjov. Man kan lave alle de sæt man ønsker, men der kan kun være 12 billeder i hvert sæt, men så laver man jo bare et nyt sæt.

Spændende sæt kunne evt. være:

  1. Steder, som hjemme, børnehaven, hos veninde m.m.
  2. Familie, billeder af Bedsteforældre, søskende, tanter og onkler m.m.
  3. Ferie, hvor har vi været
  4. Farver, og betydningen af farver, som f.eks. rød kan være varm eller betyde stop.

Gode Apps til Børn - FotoHuskespillet 3 Gode Apps til Børn - FotoHuskespillet 2 Gode Apps til Børn - FotoHuskespillet 1

FotoHuskespillet er en videreudvikling af Huskespillet fra Fusentasterne (vist opkøbt af Egmont)

DET SER DESVÆRRE UD TIL AT APP’EN ER UDGÅET
Taget fra Appstore

Find 2 ens – med jeres egne billeder!
Det klassiske huskespil fra Fusentasterne, nu med et dejligt twist: Lav selv jeres egne spillekort, med egne fotos og lyd!

Spillet kommer med 3 foruddefinerede sæt kort (safaridyr, musikinstrumenter, legetøj), men I kan selv lave så mange sæt kort som I vil. Lav f.eks. et sæt kort med Familiemedlemmer, Mit legetøj, Mine venner i børnehaven, En tur i haven, Mors arbejde osv.

Voksen og barn selv lave spillekortene ved hjælp af iPhone/iPads kamera og/eller fotoalbum. For hvert kort kan I også indtale en lyd selv, som bliver afspillet når I finder de to ens.

Det er sjovt at gå på udforskning i hjemmet, lave kortene sammen og derefter spille med dem. For forældre som gerne vil træne bestemte ord med jeres børn er det også oplagt. Lidt større børn kan lave kort på egen hånd.