Kiidio releaseparty - Spotify for børn - Gode Apps til Børn
Gode Apps til Børn

Kiidio releaseparty – Spotify for børn

Jeg fik for nogle uger siden en invitation for min familie til et release party på en ny app til de mindre børn der hedder Kiidio – børnenes musikafspiller. Invitationen var fra Universal Music, og arrangementet var ved Gorms Pizza i Fields.

Så i går formiddags tog vi alle afsted, for at hygge og lave en sjov tur ud af det.

Kiidio på Gorms PizzariaDa vi ankom til stedet, var der gæsteliste og stedet var pyntet op med massevis af balloner, der var virkelig gjort noget ud af det, så det var meget fedt. Og det lød også til at de havde hygget sig med at planlægge arrangementet.

Til de første 200 børn var der flotte goodiebags med gaver fra gyldendahl, HAMA, molo, Egmont, Penol, Matas og Danefæ samt meget andet. Og faktisk afholder jeg en lille giveaway meget snart, så husk at holde øje med min facebook side.

Desuden var der disket op med pizzaer, frisklavet lemonade, flødeboller og lækre kager. Pigerne var helt vilde med det.

Kiidio release party Kiidio release party (1)

Jeg var meget spændt på at komme op at se på app’en. Der lå en masse Samsung Tablets med JVC HA-KD5 børne høretelefoner på borde klar så det var bare at gå igang. Det kunne ligeså godt have været iPads da app’en er udviklet til både iOS iPad og iPhone, samt Android tablets og smartphones.

Kiidio testbord Kiidio app Kiidio stander Smilla får vist hvordan Kiidio appen virker

Nicoline der havde været torvholder på projektet stod klar til at vise og hjælpe børnene igang. Pigerne har ikke rigtigt siddet med Android tablets før, så det var sjovt at se dem for en gangs skyld være i tvivl om hvordan man låser den op.

Kiidio app’en

Screenshot af Kiidio app'en

Selve app’en er meget simpelt opbygget, meget intuitiv og i flotte farver. Lige som det skal være til børn i den målgruppe.

For at bruge app’en kræver det et aktivt Spotify Premium abonnement, da alt der afspilles, køres fra deres servere. Senere kommer der måske til WIMP/TIDAL, TELMORE PLAY eller andre musiktjenester.

Man kan heller ikke tilføje nyt musik, da dette styres backend fra Universal Musics side, og på den måde ender vores børn ikke med pludselig at sidde og lytte til techno eller heavy metal. Eller som når de bruger youtube, pludselig er gået fra en killinge video til en mand der tisser på sine fødder.

Når man åbner app’en vises der både musik og lydbøger sammen, men barnet kan vælge via knapper at kun se musik eller lydbøger

Kiidio app lydbøger Kiidio app musik

Universal music har fundet musik som, Frost albummet og andre Disney sange, Hjulene på bussen, Mariehønen evigglad og en masse andet børnevenligt musik

I sektionen med lydbøger er der fundet historier som Emil fra lønneberg, Rødhætte, Den Grimme Ælling, Paddington og Barbapapa m.m.

Kiidio app play funktioner Anita tester Kiidio app'en Jeg tester kiidio

Pigerne var helt opslugte, og selvom at der var pizza eller kage fik det dem ikke fra app’en, De sad bare og hyggede sig og nød musik og historier.

Du kan hente app’en via ikonerne herunder, den er gratis, men du skal som tidligere nævnt have en Spotify premium konto.

OPDATERING! Denne app er ikke tilgængelig mere

Taget fra App store

Kiidio er børnenes egen musikafspiller til mobil og tablet. App’en er designet så de mindste trygt og nemt kan finde og afspille klassiske børnesange og kendte eventyr fra Kiidios store udvalg af musik og lydbøger.

Kiidio er gratis at hente og kræver Spotify Premium-abonnement for at logge ind.

Kiidio hygge

Efter at have prøvet app’en var der også arrangeret et lille område med en masse Bobles, herefter stod det bare på hygge med pizza, lemonade, flødeboller og kage.

Smilla og Sienna leger i Bobles hyggeområdet
Smilla og Sienna leger i Bobles hyggeområdet
Sienna hygger i Kiidio Bobles området
Sienna hygger i Kiidio Bobles området
Sienna sidder og tester Kiidio app'en
Sienna sidder og tester Kiidio app’en
Smilla og Sienna tester app'en Kiidio til releasepartyet
Smilla og Sienna tester app’en Kiidio til releasepartyet

JVC HA-KD5 Børnehovedtelefoner

JVC HA-KD5 børne hovedtelefoner

Alle tablets var udstyret med børne hovedtelefoner fra JVC, de var super smart og passede til begge mine piger, ja faktisk til dem alle 3. 

Det smarte ved dem er at de ikke kan skrues højere op end 85db og man beskytter derved sit barns øre. Det rigtig smart og godt tænkt.

Jeg kunne dog godt tænke mig at ledningerne kun gik ind i den ene side i stedet for i begge sider, for Sienna fik sig viklet lidt ind i dem så ledningen gik under armene og om på ryggen.

JVC ha-kd5 børne hovedtelefoner

Man kan købe dem hos mytrendyphone lige her