Pokemon GO

Den ultimative Pokémon Go guide med tips og tricks

Pokemon GO hitter helt voldsomt over hele verden, og er siden i lørdags også tilgængeligt i Danmark.

Pokemon GO guider dig ikke automatisk rundt, viser hvad du skal gøre, kommer med tips og tricks eller hvordan de forskellige knapper fungerer. Der er derfor stor sandsynlighed for at du har overset nogle af de smarte tricks som kan gøre dig til en endnu bedre spiller.

Du kan vælge at læse nedenstående tips og tricks, eller se videoen her de er baseret på. Samt besøge hjemmesiden IGN så finder du nok ud af at du ikke helt har spillet Pokemon GO som har været Nintendo og Niantics intention.

[easy_ad_inject_1]

[easy_ad_inject_1]

Hvad Pokemon Go går ud på

Konceptet bag Pokemon Go er i al sin enkelthed, at du skal finde andre Pokemons i dit lokalområde ved fysisk at bevæge dig rundt i bybilledet. De Pokemons, du finder, skal du have en kort dyst mod.

Derudover vil du også støde på de såkladte Pokestops, hvor du kan samle forskellige objekter (mere om det i afsnit 2) samt Gyms (styrkecentre), hvor du kan dyste mod andre spillere og træne dine Pokemons. Dette kommer der mere om i afsnit 9.

Pokemon GO

Sådan finder du Pokemons, Pokestops og Gyms

Det er som bekendt meningen, at du skal gå rundt for at finde Pokemons og andre objekter. Nogle har forsøgt sig med at tage den nemme vej i bil eller på cykel, men Pokemon Go registrer via GPS-oplysninger, hvis du bevæger dig for hurtigt, og dermed kan du nemt komme ud for, at der ikke tilføjes nye Pokemons, Gyms og Pokestops omkring dig.

I højre hjørne af skærmen finder du en ’i nærheden’-knap, hvor du kan se de Pokemons, der er i nærheden af dig. Brug dette som en guide i stedet for at gå i blinde. Den Pokemon øverst til venstre er nemlig den, der er tættest på dig, mens den til højre er lidt længere væk og så fremdeles ned ad de to andre rækker under. Afstanden til Pokemons i nærheden af dig er indikeret med fodaftryk nedenunder hver Pokemon.

 • 3 fodaftryk: En Pokemon er 1 km væk fra dig
 • 2 fodaftryk: En Pokemon er 100 meter væk fra dig
 • 1 fodaftryk: En Pokemon er 10 meter væk fra dig
 • 0 fodaftryk: En Pokemon er lige ved siden af dig

Ved at klikke på en af disse vises Pokemonnen og dennes fodaftryk som et lille ikon i hjørnet af spillet, så du kan holde fast øje med, om du går i den rigtige eller forkerte retning for at nærme dig den. Hvis du ser små stykker græs liggende på kortet, kan det også være en indikation på, at en Pokemon har været eller er i området. Din telefon kan vibrere, når du støder på en Pokemon. Klik herefter på den.

Tiltræk flere pokemons med Incenses (røgelser)

Hvis du har problemer med at finde en Pokemon, kan du tiltrække flere ved at gøre brug af de såkaldte Incenses, direkte oversat til røgelser. Disse har du to af fra starten, som du kan finde i Shoppen ved at klikke på Poke Ball-ikonet midt i bunden og vælge ’Items’. Disse kan også købes i spillet for følgende priser (mere om, hvordan du får Pokecoins i afsnit 7 og 9):

 • 1 Incense: 80 Pokecoins
 • 8 Incenses: 500 Pokecoins
 • 25 Incenses: 1.250 Pokecoins

En Incense virker i 30 minutter, så det er blot med at finde så mange Pokemons som muligt, mens du har muligheden. Når du kommer i højt nok level og er med i et team, vil du opleve, at alle teammedlemmer får gavn af en sådan Incense (mere om teams i afsnit 9).

Sådan fanger du bedst en pokemon

Når du har spottet en Pokemon og er tæt nok på til at fange den, ser du Pokemonnen igennem dit kamera oven på et område i virkeligheden. Her er det teknologien augmented reality, der gøres brug af. Modsat normale Pokemonkampe skal du her blot kaste din Poke Ball på Pokemonnen, men der findes stadig nogle tricks.

Når du skal angribe en Pokemon, har det betydning, hvordan du gør det. I AR-visning, som er aktivt som standard, skal du holde Pokemonnen centreret i billedet – men ellers kan du slå det fra for at gøre det nemmere at ramme. Her vil du rundt om Pokemonen se en cirkel i enten rød, gul eller grøn, som angiver, hvor svær den er at fange – her er grøn nemmest og rød sværest.

Cirklen har endnu en funktion. Den ændrer sig nemlig i størrelse, og her skal du time dit kast med din Poke Ball sådan, at den rammer inden for cirklen, mens den er mindst mulig. Hvis du rammer tæt på cirklen, får du nemlig en bonus på 10 XP (erfaringspoint). Hvis det er en ny Pokemon du fanger, modtager du desuden 500 XP i bonus.

Fanger du Pokemonnen med en såkaldt Curve Ball, får du en ekstra bonus på 10 XP. En Curve Ball laves ved, at du holder fingeren nede på din Poke Ball og drejer den rundt i en cirkel på skærmen, inden du kaster den i retning af Pokemonnen ved at slippe fingeren og håbe på, at den rammer inden for cirklen.

Frygt ikke, hvis du rammer ved siden af. Du kan nemlig blive ved med at kaste din Poke Ball efter en Pokemon, så længe den rammer jorden, inden den rammer Pokemonnen. Det betyder dog ikke, at du har uendelige forsøg, for Pokemonnen kan vælge at flygte, hvis du er for mange forsøg om at fange den.

Øg chancen for at fange pokemons med Items

Hvis du vil øge sandsynligheden for at fange den Pokemon,  som du har spottet, eller hvis du er oppe imod en svær én med en høj CP (Combat Score/kamppointscore), kan du gøre brug af Items (genstande).

Disse finder du ved at klikke på ’Items’-ikonet nederst til højre, når du er i kamp med en Pokemon. Her kan du se de Items, du har til rådighed. Beskrivelsen på nogle af disse er som følger:

 • Razz Berries (hindbær): Disse kan bruges, hvis du er oppe imod en svær Pokemon med en cirkel af mørkere/rødlig farve. Dette indikerer nemlig, at den er ved at slippe væk, hvortil du kan holde den tilbage ved først at kaste Razz Berries på den efterfulgt af en Poke Ball/Curve Ball. Du får to gratis Razz Berries, når du starter spillet og kan senere hen støde på disse ved Pokestops, efter du kommer i level 8. De kan ikke købes i Shoppen.
 • Great Balls: Dette er en forbedret udgave af den almindelige Poke Ball, som er mere velegnet til at slå Pokemons med højere CP. Disse begynder at blive tilgængelige, efter du når level 12.
 • Ultra Balls: Når du kommer til level 20, begynder du at finde Ultra Balls, som er en endnu bedre udgave af Poke Balls end Great Balls. Disse vil også komme som belønning, når du når yderligere levels. Hvor Pokemons ikke kan blive fanget med de normale Poke Balls, vil disse Ultra Balls virke.
 • Master Balls: Disse belønnes du med i slutningen af spillet, og det er endnu uvist, hvilket level det er nødvendigt at være i for at få disse. Det forlyder dog, at man med Master Balls kan fange Pokemons øjeblikkeligt – uanset sværshedsgrad.

Pokemon GO

Træn og udvikl dine pokemons

Modsat traditionelle Pokemonspil skal du i Pokemon Go ikke kæmpe mod andre Pokemons for at give din Pokemon en højere CP (kamppointscore). Dette gør du i stedet ved at fodre dem med Candy (slik) og Stardust (stjernestøv). Disse skal optjenes i spillet og kan ikke købes i Shoppen. Måderne, som du kan få disse på, er:

 • Fang Pokemons: Hver gang du fanger en Pokemon, får du 100 Stardust og 3 Candy. Hvis du eksempelvis fanger en Pidgey-Pokemon, får du 3 Pidgey Candy. Også hvis det er en udviklet Pokemon, er det fortsat 3 Pidgeot Candy, du får.
 • Udrug Pokemons: Hvis du udruger Pokemons, får du endnu flere Candy, ligesom du også får XP til at få din træner i højere level (mere om det i afsnit 7).
 • Sælg en Pokemon: Du modtager 1 Candy for at sælge en Pokemon til en professor.
 • Forsvar et Gym: Når du forsvarer et Gym (styrkecenter), får du ekstra belønninger i form af Candy. Dette kan gøres omtrent hver 20. time.

Mængden af den CP, som din Pokemon maksimalt kan opnå, afhænger også af det level, din træner er i. CP forhøjes ved at vælge ’Power Up’ i info-skærmen ved hver enkel Pokemon, som du finder ved at klikke på Poke Ball-ikonet og vælge ’Pokemon’.

Under CP i toppen af billedet kan du se en halvcirkel, som viser den maksimale kamppointscore, der kan opnås på nuværende tidspunkt. Jo højere CP er, desto mere Stardust (stjernestøv) kræves der for at forøge CP yderligere:

 • CP på 0-20 %: 200 Stardust nødvendig
 • CP på 21-40 %: 400 Stardust nødvendig
 • CP på 41-60 %: 600 Stardust nødvendig
 • CP på 61-80 %: 800 Stardust nødvendig
 • CP på 81-100 %: 1.000 Stardust nødvendig

Uanset hvor høj en procentdel af din Pokemons maksimale CP, der er nået, er 1 Candy nok ved hver opgradering. Det skyldes, at Candy primært bruges til at udvikle din Pokemon.

Forestil dig følgende scenarie: Du har en Pidgeotto-Pokemon, som du vil udvikle. Det kræver 50 Pidgey Candy, og da du får 3 Candy for hver Pokemon, du fanger, skal du altså fange mindst 13 Pokemons for at få nok Candy til at udvikle Pidgeotto – hvis det altså er den eneste måde, du vælger at få Candy på.

Du slipper naturligvis billigst fra at udvikle på en Pokemon, der allerede har en høj CP på omkring de 80-90 %. Mængden af Candy, der kræves for at udvikle Pokemons, er også 12, 25, 50, 100 osv.

Hvad kan du så bruge mængden af CP til? Jo, det er vigtigt, at din Pokemon har en høj CP, når du skal kæmpe mod andre Pokemons i Gyms (styrkecentre). Det kan du læse meget mere om i afsnit 9.

For at udvikle en Pokemon belønnes du med 500 XP (erfaringspoint) til din træner, ligesom du får 500 ekstra XP, hvis den udvikles til en Pokemon, du ikke har haft tidligere.

Pokemon GO

Få din træner i højere level

De såkaldte XP (erfaringspoint) spiller en væsentlig rolle i Pokemon Go. Jo højere level, du er i, desto bedre Pokemons vil du støde på, og desto højere CP kan dine Pokemons udvikles til. Du kommer i nye levels ved at få højere XP. Nedenfor kan du se, hvilke aktiviteter der giver XP og hvor mange:

 • Fang en Pokemon: 100 XP
 • Ny Pokemon: 500 XP
 • Fremragende kast: 100 XP
 • Godt kast: 50 XP
 • Fint kast: 10 XP
 • Curve Ball: 10 XP
 • Udvikl en Pokemon: 500 XP
 • Udrug en Pokemon: 200 XP
 • Besøg et Pokestop: 50 XP
 • Træn ved et Gym fra dit team: Varierer
 • Kæmp ved en modstanders Gym: Varierer

Jo tættere din modstanders Pokemonss CP (kamppointscore) er på din Pokemons CP (matcher eller er lavere), desto flere XP får du for en sejr.

Du kan få dobbelt op på XP ved at gøre brug af Lucky Eggs, som kan købes i Shoppen. 1 æg for 80 Pokecoins, 8 for 500 eller 25 for 1.250. Pokecoins kan enten fås ved at overtage og forsvare Gyms eller ved at købe disse i shoppen for rigtige penge.

Disse Lucky Eggs kan du samtidig kombinere med den førnævnte Incense (røgelse) eller et Lure Module (modul med tiltrækningskraf), som tiltrækker Pokemons i nærheden af et Pokestop – noget som andre spillere også kan få gavn af.

Herunder kan du desuden se den komplette liste over, hvor mange XP der er nødvendige for at komme i hvert level, samt hvilke belønninger der følger:

 • Level 1: 1000 XP: Ingen belønning. Intet låses op.
 • Level 2: 2000 XP: 15 Poke Balls. Intet låses op.
 • Level 3: 3000 XP: 15 Poke Balls. Intet låses op.
 • Level 4: 4000 XP: 15 Poke Balls. Intet låses op.
 • Level 5: 5000 XP: 1 Incense, 10 Potions, 10 Revives. Gyms, Potions og Revives låses op.
 • Level 6: 6000 XP: 15 Poke Balls, 10 Potions, 10 Revives og 1 Egg Incubator. Intet låses op.
 • Level 7: 7000 XP: 1 Incense, 10 Potions, 10 Revives og 15 Poke Balls. Intet låses op.
 • Level 8: 8000 XP: 10 Potions, 15 Poke Balls, 5 Revives, 10 Razz Berries og 1 Lure Module. Razz Berries låses op.
 • Level 9: 9000 XP: 15 Poke Balls, 10 Potions, 3 Razz Berries, 5 Revives og 1 Lucky Egg. Intet låses op.
 • Level 10: 10,000 XP: 15 Poke Balls, 10 Super Potions, 10 Razz Berries, 10 Revives, 1 Lucky Egg, 1 Incense, 1 Lure Module og 1 Egg Incubator. Super Potion låses op.
 • Level 11: 10,000 XP: 10 Super Potions, 15 Poke Balls, 3 Revives og 3 Razz Berries. Intet låses op.
 • Level 12: 10,000 XP: 20 Great Balls, 3 Revives, 10 Super Potions og 3 Razz Berries. Great Balls låses op.
 • Level 13: 10,000 XP: 15 Great Balls, 10 Super Potions, 3 Revives og 3 Razz Berries. Intet låses op.
 • Level 14: 15,000 XP: 15 Great Balls, 3 Revives, 10 Super Potions og 3 Razz Berries. Intet låses op.
 • Level 15: 20,000 XP: 15 Great Balls, 20 Hyper Potions, 10 Razz Berries, 10 Revives, 1 Incense, 1 Egg Incubator, 1 Lure Module og 1 Lucky Egg. Hyper Potion låses op.
 • Level 16: 20,000 XP: 10 Hyper Potions, 10 Great Balls, 5 Revives og 5 Razz Berries. Intet låses op.
 • Level 17: 20,000 XP: 10 Great Balls, 10 Hyper Potions, 5 Revives og 5 Razz Berries. Intet låses op.
 • Level 18: 20,000 XP: 10 Great Balls, 10 Hyper Potions, 5 Revives og 5 Razz Berries. Intet låses.
 • Level 19: 20,000 XP: 15 Great Balls, 10 Hyper Potions, 5 Revives og 5 Razz Berries. Intet låses op.
 • Level 20: 25,000 XP: 20 Ultra Balls, 20 Hyper Potions, 20 Revives, 2 Incenses, 20 Razz Berries, 2 Lure Modules, 2 Lucky Eggs og 2 Egg Incubators. Intet låses op.

Saml objekter ved Pokestops

Pokestops spiller også en væsentlig rolle i spillet. Det er interessante steder, der dukker op på kortet på samme måde som Pokemons og Gyms. Disse er placeret ved steder, der enten er lidt anderledes i omgivelserne eller har en historisk baggrund. Oprindeligt stammer disse placeringer og billederne brugt ved disse Pokestops fra det tidligere spil Ingress, som firmaet Niantic også står bag. Disse steder er indsendt af spillets brugere.

Når du er tæt nok på et Pokestop, kan du swipe en cirkel rundt, hvorved der vælter forskellige objekter frem, som du modtager fra stedet.

Et Pokestops ikon på kortet skifter fra blå til lilla, når det er tømt for objekter, men du behøver ikke at vente længere end 5 minutter, før dets ikon er blåt igen, så du endnu en gang kan hamstre objekter. Dette kan du i teorien blive ved med, så hvis du har et Pokestop i nærheden, er det en god genvej til objekter som:

 • PokeBalls (op til 6 ad gangen, efter du er i level 6)
 • Pokemon Eggs
 • Revives (genoplivninger)
 • Potions (trylledrik)

Med det førnævnte Lure Module (modul med tiltrækningskraf) kan du tiltrække Pokestops, så du i 30 minutter kan se i lang afstand ud over kortet, hvor der er placeret Pokestops.

Gyms, teams og kampe mellem Pokemons

Gyms er – direkte oversat til dansk – styrkecentre, som du først kan få adgang til, når du når level 5 (se afsnit 7 for mere info om levels). På kortet er disse Gyms ikke til at tage fejl af, da de er store, høje tårne. Ovenover disse tårne ses en farve, hvilket skyldes, at de tilhører et team, og at du skal vælge et team første gang, du finder et Gym, efter du er kommet i level 5.

Du skal nemlig vælge mellem et af tre teams, som er følgende:

 • Gult team: Instinct
 • Blåt team: Mystic
 • Rødt team: Valor

Om hvert team og dets leder er der en lille historie, som dog ingen betydning har for spillet. Derfor bør du blot vælge det team, du synes bedst om eller eksempelvis er blevet enige med nogle venner om at være med i.

I gult team tror lederen Spark på, at du ikke taber, så længe du tror på dine instinkter. I blåt team forsker lederen Blanche i Pokemonss udvikling og tror på, at analyse af kampene er vejen til sejr. Sidst, men ikke mindst, tror det røde teams leder, Candela, på ren styrkekraft og træning.

Der er grundlæggende tre ting, du kan foretage dig i disse Gyms, som i det følgende vil blive gennemgået: forsvare, træne eller besejre Pokemons.

Forsvar Gyms tilhørende dit team:

For at kunne forsvare et teams Gym skal der opstilles Pokemons i dette. Hvor mange Pokemons, der kan være i et Gym, afhænger af, hvilket level det enkelte Gym er i. Et Gym i level 3 med en prestige på 6.000 kan eksempelvis huse op til 3 Pokemons på én gang. Jo højere level (prestige) et Gym er i, desto sværere er det også for de to resterende teams at angribe teamet og i sidste ende besejre det.

Hvis der er plads til din Pokemon i et Gym, kan andre spillere altså angribe det og din Pokemon, hvorved en kamp mellem de to spillere starter. Placerer du en Pokemon, kan du ikke længere bruge og udvikle den. Den tilhører teamets Gym, indtil Pokemonnen er besejret. Denne kamp er beskrevet længere nede i afsnittet ‘Angrib Gyms tilhørende andre teams’.

På få dage er millioner af mennesker over hele verden blevet opslugt af det nye spil Pokemon Go, hvor man skal fange små monstre i den virkelige verden med sin mobiltelefon.

Træn Pokemons i dine Gyms:

Hvis der ikke er plads til din Pokemon i et Gym, kan du i stedet bidrage til det ved at træne dine Pokemons mod andre fra dit team. Dette får du XP (erfaringspoint) ud af, ligesom teamets Gym stiger i prestige og sidenhen i level, hvilket gør det stærkere. Du kan dog kun medbringe én Pokemon, så vælg den bedste.

Det er desuden vigtigt at forsvare et Gym over længere tid, da der hver 20. time kan samles en Defender Bonus derfra, som giver dig Stardust og PokeCoins – hvor sidstnævnte er den eneste måde at få disse på, hvis du ikke ønsker at bruge penge i spillet. For hver Pokemon, der er forsvaret, optjenes der 10 PokeCoins med maks. 10 Pokemons ad gangen.

Angrib Gyms tilhørende andre teams:

Hvis du støder på et Gym, der er en anden farve end grå (ikke taget), har et andet team allerede taget det. Du kan angribe dette team, ligesom andre kan andre dit teams Gyms. Formålet med at angribe et Gym er, at du skal sænke dets prestige og level. Det kan derfor tage mange, mange kampe at overtage et Gym, hvis det er i et højere level.

Når du angriber et Gym, kan du vælge mellem 6 af dine Pokemons, hvor den Pokemon øverst til venstre er din bedste. Herefter foregår kampen ved, at du kan swipe til venstre eller højre for at springe til siden og undvige modstanderens angreb.

I disse kampe er det hver Pokemons CP (kamppointscore), der afgør, hvem der vinder. Som det blev gennemgået i afsnit 7, bliver sejren større, jo højere CP din modstander har.

Under en kamp har en Pokemon desuden to angreb at gøre brug af: Et primært træk og et specielt. Det primære angreb bruges ved helt normale tryk på skærmen, mens det specielle angreb bliver ‘ladet op,’ som kampen skrider frem. Hold fingeren nede for at aktivere dette angreb.

Kampen slutter, når din eller modstanderens Pokemons CP er 0, hvorved Pokemonnen er besvimet. Med Potions og Revives fra Pokestops kan du dog ‘få liv’ i Pokemonnen igen. Under træningskampe kan din Pokemon desuden ikke besvime, men kun få en CP på mindst 1.