Fiete Math

Fiete math matematik spil

Fiete Math er et fint matematik spil, der på en enkel og konkret måde viser, hvordan tal ændres når du tilføjer eller tager fra dem. App’en indeholder mere end tusind opgaver der gradvist stiger i sværhedsgrad.

Fiete Math er skabt af Ahoiii som også står bag flere andre apps, der alle kredser om sømanden Fiete.

Fiete Math er et matematik spil, hvor barnet skal hjælpe med at losse det korrekte antal kasser på en båd. Hvor mange kasser der skal losses vises ved hver opgave. På land er kasserne spredt, de kan sættes sammen eller trækkes fra hinanden efter eget skøn. Når man trækker en kasse til en anden bliver de til en samlet enhed. Trækkes en finger langs en stiplet linje så deles enheden der.

I begyndelsen af spillet tælles de blokke der hænger sammen, men i højere niveauer, skal man selv tælle nummeret. I nogle niveauer, har båden allerede kasser på, og så er man nødt til at regne ud, hvor mange der mangler. Der er også niveauer, hvor man er nødt til at trække nogle kasser fra for at få det rigtige tal. Fiete Math app understøtter tal op til 30.

Fiete Math Fiete Math Fiete Math

Belønning i Fiete Math

Nogle gange får man et dyr i belønning. Hvert dyr svarer til et bestemt antal kasser som du kan bruge, når du tilføjer. Dyrene kan ikke deles, hvad der vil være en yderligere udfordring. Der er syv forskellige niveauer, og hvert niveau kan spilles for at få mere vanskelige udfordringer og flere medaljer. Når man har lavet fem kurser i et niveau låser det næste niveau op og så videre.

Det er en god og omfattende app, der giver mulighed for abstrakte tal. Det er en rolig app og der er ingen tidspres.Det er også nemt at komme i gang med og kræver ingen hjælp fra en voksen.

App er temmelig ensformigt, og sværhedsgraden stiger lidt for langsomt. Men dette afhænger selvfølgelig af fremskridtene i deres matematiske tankegang.

Fiete Math indeholder ikke tekst eller tale, men der er lydeffekter og baggrundsmusik. I indstillingerne, kan du slå lyden fra / musik separat, og du kan også kan nulstille spillet, hvis du ønsker at starte fra bunden. Desværre kan du ikke have flere brugerkonti. Dele mand på en plade, vil fortsætte, hvor dem, der spillede før afsluttet.

Fiete Math

Fiete Math er fri for tredjeparts reklame og inn-app køb. Findes til både Android, iphone og ipad.

Den koster 32 kr men lige som jeg skriver dette indlæg kan du faktisk hente den til halv pris.

Du kan finde links til app store og google play store nederst i indlægget 🙂

Taget fra Google play store

Fiete Math gør regning forståeligt for børn. Tal i denne app er håndgribelige ting, som dit barn kan gruppere, sætte sammen og adskille som ønsket. Dit barn får mulighed for at opdage sammenhænge mellem mængder og tal og får med tiden tro på egne matematiske evner. Sådan bliver matematik til en leg.

ET UNDERVURDERET PROBLEM

At kunne opdele og sammensætte tal hører til de vigtigste regnefærdigheder. I løbet af en almindelig skoledag viser den intensive behandling af talsystemet og de dertilhørende regnestrategier sig desværre ofte at være utilstrækkelige. Elever, der har brug for mere tid, kommer hurtigt bagud. Regneproblemerne bliver ofte først løst på et senere tidspunkt med ekstra matematikundervisning.

VORES LØSNING ER EN INNOVATIV APP

Et barn, som endnu ikke har fået de basale regnefærdigheder, bliver ikke hjulpet af at skulle blive ved med at løse matematikopgaver. Derfor går denne app nye veje.

Børnene lærer, mens de gennem leg gør sig nye erfaringer. Med denne app kan dit barn selv afprøve og derigennem lære at forstå forskellige sammenhænge mellem mængder og tal.

I DETTE SPIL TRÆNER BØRNENE:

• Fiete Math hjælper med at forstå talsystemet, gør 5- og 10-tabellen nyttige og angiver regnemetoder.

• Man kan lege med tallene i app’en som byggeklodser. Abstrakte tal bliver dermed håndgribelige.

• Der er ingen tidsgrænser. På den måde kan dit barn løse opgaverne i sit eget tempo og derved opnå vigtig viden.

Denne app er ikke endnu en digital kopi af matematikbogen. Mulighederne på en touch-enhed udnyttes innovativt, så talsystemet gøres håndgribeligt.

For at fastholde børnenes motivation har vi haft fokus på, at denne app opfattes som et rigtigt spil.
I bedste fald vil dine børn slet ikke lægge Fiete Math fra sig.
Prøv at se, om det samme er muligt med en matematikbog 😉

SPILOPBYGNING

Opgaverne er integreret i smukke havnemotiver fra hele verden. Skibe, der lægger til kaj, skal lastes korrekt. Kasserne bruges som byggeklodser og kan sættes sammen og adskilles som ønsket. Derigennem ændrer tallene sig også for lasten.
Barnet kan frigøre nye lande og havne, vinde medaljer og større skibe.
De tydelige fremskridt sikrer, at motivationen spillet igennem er højt.

INDHOLD

1. TÆLLE
At kunne tælle, tælle videre og identificere grupper

2. DELE TALLENE OP
At kunne dele tallene op på forskellige måder og identificere tal op til 20

3. 5-TALLETS KRAFT
Det er lettere at regne ved hjælp af 5-tabellen, regning med tal over 10, opbygning af decimalsystemet

4. REGNEMETODER
Fordobling og halvering, bytteopgaver, naboopgaver, regning med ens tal, regning med forskellige tal

5. LÆGGE SAMMEN
Små fine pakker, fra nemme til svære opgaver, ombytningsopgaver

6. TRÆKKE FRA
Små fine pakker, fra nemme til svære opgaver, ombytningsopgaver

7. FRI REGNING
Øvelse med opgaver, hvor der lægges sammen og trækkes fra

Der er i alt 1.000 opgaver om tal op til 30 i app’en, og hver opgave bygger oven på den forrige. Når disse er løst, sammensætter app’en tilfældigt opgaver fra de respektiver emneområder. Dermed er der garanti for underholdning i lang tid.

App store
82
Brugeranmeldelser0 stemmer
0
82